EUROBASKET

Espanya vol aprofitar els dubtes de l’amfitriona

La selecció espanyola busca la segona victòria en l’Eurobàsquet contra una Geòrgia ‘tocada’, però que es va imposar en les finestres

Espanya vol aprofitar els dubtes de l’amfitriona

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola masculina de bàsquet afrontarà aquest dissabte (19.00 h) el segon partit de l’Eurobasket 2022, un duel que s’espera de més exigència perquè davant tindrà una Geòrgia que comptarà amb el suport del Tbilissi Arena i que fa dos mesos va ser capaç d’imposar-se en les ‘finestres FIBA’.

Espanya va començar amb bones sensacions la seva etapa en el torneig continental després d’una contundent victòria per 114-87 contra Bulgària, el rival teòricament més senzill i que no va oposar una resistència que sí que s’espera de l’amfitriona, malgrat que aquesta va ensopegar en el seu debut contra Bèlgica per 79-76 i després d’una pròrroga.

Aquesta derrota pot provocar que els georgians surtin encara amb més ganes per batre la triple campiona europea, una cosa que ja va fer no fa gaire, tot i que en un altre context. Fa gairebé dos mesos, el 4 de juliol i en el mateix escenari, l’actual campiona del món perdia per 82-76, després de cinc minuts extra, en una ‘finestra FIBA’.

Tanmateix, aquest dia Geòrgia va comptar amb una de les seves estrelles com l’ex del Baskonia i el CSKA, Tornike Shengelia, que es va lesionar en la preparació per a l’Eurobasket i minimitza el potencial d’un equip que, en canvi, compta amb els seus dos ‘NBA’: el pivot Goga Bitadze (Pacers) i l’ala pivot Alexander Mamukelashvili (Bucks). Tots dos superen els 2,10 d’alçada i contra els belgues van ser els més destacats, combinant-se per aportar 32 punts (14 i 18) i 22 rebots (9 i 13), amb el segon jugant gairebé 40 minuts, pels més de 30 que va disputar el seu company.

Els dos afegeixen més fortalesa física per dins a un equip georgià que allà té Giorgi Shermadini, que en la ‘finestra’ va fer molt mal, tot i que en el debut va estar lluny del seu millor nivell. Controlar aquests jugadors i el nacionalitzat Thaddus McFadden, un base anotador i que també va acumular molts minuts en l’estrena, sembla vital per tenir un partit més ‘còmode’.

Geòrgia, més forta físicament

Espanya haurà d’utilitzar les seves armes i la seva millor rotació per mirar de mantenir l’exigència física a què el voldrà sotmetre l’amfitriona, que espera treure’n partit sobretot per dins, on només hi ha la corpulència de Willy Hernangómez. Aquest és un aspecte que preocupa un Sergio Scariolo, que va demandar un pas endavant col·lectiu en l’àmbit defensiu, sobretot en el rebot, als seus jugadors, de qui espera que mantinguin la bona línia des del triple com contra Bulgària perquè sap que per dins tindran el terreny més ‘minat’.

Notícies relacionades

«Tots els partits són clau, però és veritat que aquest és una mica especial perquè ells juguen a casa, amb la seva afició pressionant i per això hem de tenir màxima concentració i que cada un en la seva funció estigui al màxim per tirar-lo endavant», va recalcar en la prèvia Alberto Díez, un dels supervivents de l’últim duel contra els georgians juntament amb Jaime Fernández, Xabi López-Aróstegui, Darío Brizuela, Joel Parra, Jaime Pradilla i Sebas Saiz.

Aquest va indicar que, tot i que hi ha «molts noms nous en aquest tipus de competició» a l’equip, es van trobar «bé» en un primer partit d’un gran torneig «sempre més complicat per deixar anar els nervis i dubtes». «Per ser el primer partit vam estar bé i en molts moments vam fer un bon bàsquet tant en atac com en defensa», va admetre.