Eurobasket 2022

Espanya mostra les seves ganes en una positiva estrena en l’Eurobasket

La selecció supera Bulgària a Tbilissi amb una exhibició ofensiva i Brown i els germans Hernangómez com a referents (114-87)

Espanya mostra les seves ganes en una positiva estrena en l’Eurobasket

FEB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Els grans noms ja no hi són i només queden alguns dels secundaris que van viure els últims espeternecs de la generació d’or de la selecció. Però no hi van faltar les ganes, el compromís, l’actitud, algunes de les virtuts que han acompanyat la selecció espanyola de bàsquet en les dues últimes dècades, i això es va fer evident en l’estrena a l’Eurobasket contra Bulgària, saldat amb una victòria molt clara per 114-87 i bones sensacions al Tbilissi Arena. 

Lorenzo Brown, el base nacionalitzat aquest estiu, va assumir sense egoismes el lideratge que s’espera amb la seva aparició en el grup i va acabar amb 17 punts i 5 assistències, però també van tenir un paper més que destacat els germans Hernangómez. Willy va acabar amb 16 i 6 rebots. Juancho va sumar 13 punts i 7 rebots. Tots dos han de ser fonamentals en la consistència de l’equip amb Rudy Fernández, autor de 14 punts que va jugar el seu partit internacional 239, igualant Epi en la segona posició del rànquing, ara liderat per Navarro (253).

 Reforç anímic

Bulgària és un dels equips menors en aquest torneig, tot i que tingui algun nom reconeixible en el panorama europeu, com Vezenkov (el millor del seu equip, amb 26 punts) o el nacionalitzat Dee Bost. Però la victòria suposa una injecció de confiança per a la selecció de Scariolo, vigent campiona del món però que arriba amb molts dubtes per una transició més abrupta del que s’esperava, amb vuit jugadors que debuten en un gran torneig.

Per Espanya no només era important el triomf en una primera fase en què ha de fonamentar el seu camí cap als vuitens de final a Berlín. També hi havia objectius secundaris i els va complir tots amb nota. Després d’un mes de treball amb els seus companys, Brown va demostrar una molt bona integració, la seva capacitat de generar joc i un nivell més que acceptable d’anotació. Però Juancho també va fer un pas endavant. L’aler madrileny el necessita després d’una temporada d’escàs protagonisme a l’NBA i també la selecció, per a qui el talent i la versatilitat del nou aler dels Raptors és clau.

Encertats des del triple

Notícies relacionades

La selecció va entrar amb rapidesa en el partit, al contrari del que feien els seus predecessors i així ja havia obert bretxa en el primer quart (28-17), que es va mantenir i fins i tot es va ampliar, malgrat que Scariolo no va escatimar les rotacions i va fer jugar els seus 12 homes. Espanya va saber moure la pilota amb intel·ligència i li sobraven intensitat i ganes. Però també va tenir bons minuts en defensa, va sortir bé al contraatac i va estar molt encertada des del triple (15 de 33, un 45%), uns percentatges que li seran difícils de mantenir i que la van acostar als 119 punts, que suposen el seu rècord d’anotació en un Eurobasket. En contrapartida, un excés de delicadesa a l’hora de tancar el rebot que haurà d’anar corregint durant el campionat.