Motí en la selecció femenina de futbol

Les jugadores reculen: «No hem demanat la destitució de Vilda»

El seleccionador i les capitanes van comparèixer, en dues rodes de premsa per separat, per explicar la seva versió del motí protagonitzat per les jugadores, que ara neguen haver demanat el canvi de l’entrenador.

Les jugadores reculen: «No hem demanat la destitució de Vilda»

@sefutbol

5
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Jorge Vilda i les jugadores de la selecció espanyola de futbol femení han mirat d’apaivagar l’incendi que viu el grup després que les capitanes sol·licitessin la destitució del seleccionador en una conversa amb el mateix Vilda. La compareixença ha sigut per separat, per decisió del departament de comunicació de la Federació Espanyola de futbol, que no va voler fer seure a la mateixa taula les capitanes i el seleccionador.

Dolgut per les formes

Primer va obrir la intervenció Jorge Vilda, que va comparèixer en solitari a la Ciutat del Futbol de Las Rozas. Vilda va arrencar la roda de premsa comentant la seva situació, després que les jugadores hagin demanat la seva substitució: «Tinc un sentiment de decepció i em sento profundament dolgut amb aquesta situació, sobretot per la manera de procedir perquè s’han traspassat els codis dle futbol. El que passa al vestidor es queda al vestidor i s’ha de solucionar al vestidor. Soc una persona dialogant i la meva porta sempre és oberta per parlar. Em trobo molt fort per l’equip que hem construït i portem fent-ho durant anys, per la seva forma de jugar i els seus resultats. I per descomptat que és millorable. I també vull agrair el suport del president, que ha sigut futbolista».

El seleccionador va defensar la feina del seu equip: «El cos tècnic és de primer nivell i no el canviaria per ningú. Està clar que tots podem millorar, però som els més exigents. Jo m’he de centrar en què passa en els entrenaments i aquests dies ho estan donant tot». I posteriorment va confirmar la seva intenció de seguir en el càrrec, després de rebre el suport, entre altres, de Luis Rubiales, el president de la federació: «Em trobo amb més força que mai i seguiré treballant i formant una selecció competitiva. És un privilegi estar en la selecció espanyola i representar el teu país. Continuem construint una estructura, no només una selecció absoluta. Em considero un privilegiat i tinc tot el suport per continuar treballant».

Vilda va advertir que «la situació que s’està venent des de fora és molt més tensa que la de dins. No hi ha un clima de normalitat i està afectant, però no tant com s’està venent. Estem molt atents per veure quines jugadores estan convençudes del nostre treball, n’estem pendents. Tinc la sensació que totes volen ser aquí». A més, va insistir que «el que m’ha fet més mal és com s’han fet les coses, però crec que soc una persona que ho aguanta gairebé tot. Tinc una clara convicció que la feina que es fa és bona i la federació està darrere empenyent».

Preguntat per un possible relleu de capitanes, després que fossin elles les que van demanar el seu relleu, l’entrenador madrileny va ser clar: «No entraré a veure qui és o qui no és capitana. Buscarem gent que estigui 100% implicada i que remi a favor. L’ambient al vestidor sempre ha sigut bo. En els primers 15 dies de l’Eurocopa l’ambient era bo. Van arribar els partits de competició i això ha canviat una mica. Era un paradís futbolístic i espero que en el futur ho pugui tornar a ser. Tenim un equip de bones jugadores i ens falta un esglaó per ser un gran equip».

Cop de volant de les jugadores

Posteriorment, i sense compartir taula amb el tècnic, li va tocar el torn a les tres capitanes: Irene Paredes, Jenni Hermoso i Patri Guijarro. Capitanes que es van veure recolzades per totes les jugadores de la selecció, que es van personar a la sala de premsa per mostrar la unitat del grup en un moment tan delicat. Va prendre la paraula la primera capitana, Irene Paredes, que va arrencar mirant de desmentir la informació publicada fins al moment: «Som aquí perquè ho hem demanat expressament i a causa de la informació que ha sortit, volem donar la nostra versió de la informació que està sortint. En cap moment hem demanat la destitució de Jorge. Les capitanes li hem transmès el sentiment de les jugadores. Tenim la responsabilitat de fer-ho i hi ha hagut moltes filtracions que no estan ajudant. Volem acabar amb aquests rumors. Que ningú dubti de la professionalitat i compromís d’aquesta selecció».

Patri Guijarro va confirmar que «hi ha un malestar general de l’equip després del que hem viscut al final de l’Eurocopa. Pensem que tenim un grup que pot aconseguir grans títols. Ho pensem i ho sentim. I després del viscut a l’Eurocopa, el grup decideix traslladar el missatge al seleccionador. Creiem que podem guanyar una cosa important». Jenni Hermoso, que no va ser a l’Eurocopa per lesió, va declarar que «estem defensant la nostra selecció. Transmetem un missatge de malestar generalitzat. I a partir d’aquí cada una és conseqüent del lloc en què està. I quan entres al terreny de joc no es pensa en cap altra cosa que defensar l’escut».

Notícies relacionades

Tancant la roda de premsa, altre cop Irene Paredes, a qui s’ha assenyalat com una de les instigadores del motí, va dir: «Surto com a cap de tot això dins un grup en què algú ha de parlar i com a primera capitana que soc en el moment que transmetem això, vaig ser la primera a parlar, però no l’única. És un moment complicat per a tot l’equip perquè no ens agrada estar així. Som un equip ambiciós i la gent vol millorar i guanyar. Creiem que hi ha diversos aspectes interns que s’han de millorar. A tots ens hauria agradat que la conversa hagués quedat dins, però s’ha filtrat. El que es tracta és de ser valentes i dir les coses, tot i que no siguin agradables i canviïn. I això hem fet».

Posant el colofó amb una enigmàtica afirmació que deixa dubtes en l’aire: «Som conscients que juguem a futbol i no decidim més enllà del que passa al camp. M’han comunicat que hi haurà modificacions i s’intentarà canviar la situació. I fins aquí podem explicar».