Motí en la selecció femenina de futbol

Guerra entre les jugadores del Barça i el Madrid pel seleccionador Vilda

Les blaugranes estan descontentes amb el nivell dels entrenaments i les batzegades de Vilda a l’Eurocopa, mentre que les madridistes s’alineen amb ell i amb la postura de Luis Rubiales de mantenir-lo en el càrrec.

Guerra entre les jugadores del Barça i el Madrid pel seleccionador Vilda

EFE

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

La selecció espanyola femenina de futbol continua vivint dies complicats en el seu si. Una part de les internacionals mantenen que Jorge Vilda no és el seleccionador idoni per liderar aquest grup si volen optar a lluitar per títols i l’ambient està molt enrarit. Una cosa que no és nova i que ve d’abans fins i tot de la disputa de l’última Eurocopa.

El que crida l’atenció és que el motí està liderat per les jugadores del Futbol Club Barcelona, mentre que les internacionals del Reial Madrid s’han posicionat a favor del seleccionador. Les futbolistes no combreguen amb la manera de treballar del tècnic i al·leguen que els entrenaments no estan a l’altura, a més que les batzegades de Vilda, una cosa que va quedar clara a l’Eurocopa no ajuden a estabilitzar l’equip.

Motí dilluns, reunió dimarts

La selecció es va concentrar dilluns, dia en què les capitanes van mostrar el seu descontentament al seleccionador en una reunió privada. Dimarts Vilda va parlar personalment amb cada jugadora per conèixer la seva opinió i allà va quedar de manifest la discrepància entre les blaugranes i les madridistes. El malestar es va elevar a la cúpula de la Federació, on el seu president es va posicionar aprofitant l’acte d’homenatge a les sub 20, que han quedat campiones del món. En l’acte hi van participar les jugadores i Paredes, Guijarro i Jenni, les tres capitanes, van participar amb Vilda en el passadís d’homenatge a les jugadores que van guanyar el Mundial. Les cares van evidenciar el moment tens que es viu en el grup.

Notícies relacionades

Luis Rubiales va aprofitar per donar suport al seleccionador, al qual ha renovat el contracte fins al 2024 durant la passada Eurocopa, en què Espanya va caure en els quarts de final davant Anglaterra, finalment campiona del torneig. «Aquesta Federació ha apostat pel femení. Recordo una trucada de Vilda en plena pandèmia per continuar invertint en aquesta parcel·la. I es va fer. Tenim els millors entrenadors, els resultats arriben. Estic segur que també arribarà en l’absoluta», va advertir amb to categòric Rubiales. Fins i tot el seleccionador de la sub 20, Pedro López, va voler alinear-se amb el seu company davant l’inesperat motí de les seves jugadores: «Això també és cosa de Vilda. Sempre ha estat allà, recolzant i ajudant».

Espanya jugarà divendres i dimarts dos partits classificatoris per al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda de l’estiu vinent contra Hongria i Ucraïna. Per evitar mals majors, les jugadores no concediran entrevistes individuals més enllà de la roda de premsa prèvia als partits que oferiran dijous i dilluns el seleccionador i una jugadora. El pla de Jorge Vilda, després del suport del president de la RFEF, és complir el que té firmat i esperar que les aigües es tranquil·litzin després d’aquest motí que corona una situació que ve de lluny.