EUROPEUS D’ATLETISME

El relleu 4x400 aconsegueix el rècord espanyol però no n’hi ha prou per pujar al podi

La remuntada final del quartet (Cañal, Búa, Husillos i García) va ser insuficient per prendre-li el tercer lloc a França

Ronald Wittek

1
Gerardo Prieto

Amb un nou rècord nacional de 4x400 (3:00.54) no n’hi va haver prou perquè el quartet espanyol del relleu llarg aconseguís ficar-se al podi, acabant en la quarta posició, la sisena vegada que els atletes espanyols obtenen aquest resultat en l’Europeu d’atletisme de Munic.

L’equip masculí format per Samuel García, Lucas Búa, Óscar Husillos i Manuel Guijarro s’havia classificat amb victòria en la semifinal, amb un temps de 3:01.27, la tercera millor marca de tots els temps. Pintava bé per a la final. Husillos havia corregut la qualificació en 45 segons, la posta més ràpida, i l’esprint final de Guijarro havia sigut suficient per posar el quartet espanyol dalt la taula per temps entre els vuit països finalistes.

Iñaki Cañal, Lucas Búa, Oscar Husillos i Samuel García van formar l’equip de la final per aquest ordre. Husillos va tornar a ser el més efectiu i va posar el relleu nacional en quart lloc a falta de la carrera de García, però definitivament lluny del trio que va ocupar el podi: la Gran Bretanya, Bèlgica i França per aquest ordre.

Bol es corona

Eva Santidrián, Aauri Bokesa, Berta Segura i Laura Hernández es van classificar per temps en semifinals, amb 3:27.76, un registre que situava les noies del relleu en la final en un hipotètic setè lloc. Sara Gallego, quarta en la final del 400 tanques, va substituir Hernández en l’última posta.

El quartet femení espanyol va perdre gairebé dos segons respecte a la semifinal i va acabar en vuitè lloc. Holanda va guanyar amb l’estimable ajuda de Femke Bol, que es corona amb una tercera medalla d’or en aquest Europeu després dels títols de 400 tanques i 400 llisos.