Futbol europeu

El Vila-real posa un peu i mig en la Conference League

Els d’Emery van vèncer per 4 a 2 el Hadjuk Split | José Luis Morales, amb dos gols i una assistència, va ser el més destacat del partit

Epi_rc_es

2

Una sensacional actuació de José Luis Morales, que en la seva tornada al Ciutat de València va marcar dos gols i va donar una assistència, va deixar encarrilat el pas del Vila-real, que va fer els quatre gols abans del descans per derrotar aquest dijous per 4-2 el Hadjuk Split en l’anada de l’última ronda prèvia a la fase de grups de la Lliga Conferència.

El partit va començar costa amunt per al Vila-real, ja que una centrada sense aparent perill de Livaja des de la dreta va sorprendre la defensa local i Biuk, a plaer, va rematar sol per avançar el Hadjuk (0-1, min. 2) i trastocar el pla d’Unai Emery, que va canviar gairebé tot l’equip titular respecte al duel de Lliga i només van repetir Pedraza, Coquelin i Gerard Moreno. El davanter català va intentar respondre immediatament amb una jugada individual, però el porter Kalinic va aturar el xut de Gerard en la que era segona arribada del Vila-real en menys de cinc minuts, ja que Chukwueze va tenir la primera ocasió abans del gol de l’equip croat en un inici de partit trepidant.

El Vila-real no estava disposat a deixar-se sorprendre i va remuntar abans del minut 20. Primer Morales, que tornava al Ciutat de València després d’abandonar el Llevant aquest estiu, va encertar amb un xut amb la dreta després d’una doble retallada dins l’àrea i després Livaja va rematar de cap a la seva porteria una centrada lateral d’Álex Baena (2-1, min.19). El duel es va tranquil·litzar llavors, amb possessions més llargues per a l’equip espanyol. Però el Vila-real va aprofitar les facilitats defensives del Hadjuk per marcar dos gols més abans del descans. Va ser una altra vegada Morales, que va aprofitar una gran passada entre línies de Chukwueze per batre Kalinic i fer el tercer.

El 4-1 també va tenir com a protagonista José Luis Morales, que va conduir amb la seva característica velocitat un contraatac en el minut 46 i va assistir Gerard Moreno, que no va perdonar davant la meta del Hadkuj i va deixar vist per a sentència el partit en el primer acte.

El segon temps va ser una continuació del que havia passat fins al descans, amb el Vila-real trepitjant l’àrea rival amb facilitat. Álex Baena ho va intentar des de fora, amb un tret fort però centrat. Emery va moure de seguida la banqueta amb l’entrada de Pau, Parejo i els debutants Kiko Femenía i Lo Celso.

El Vila-real, satisfet amb l’avantatge, es va relaxar i el Hadjuk va semblar que llançava la tovallola. Tot i això, el col·legiat va xiular penal per una plantofada de Mandi a Kalinic, que va haver de ser substituït per una bretxa al pòmul, i Fossati va situar el 4-2 definitiu en el minut 85. El tram final del partit hauria pogut ser pitjor per al Vila-real, ja que Pau Torres va estar a punt de marcar a la seva pròpia porteria al desviar amb el cap una centrada. L’equip d’Emery va patir més del compte, però va mantenir els dos gols d’avantatge de cara al duel de tornada a Croàcia la setmana vinent per classificar-se per a la Lliga Conferència.