Tennis

Alcaraz passa per sobre de Cilic i ja és als quarts

El murcià va eliminar el croat per 7-6 (4) i 6-1 i es manté com l’únic espanyol encara viu en el torneig

Alcaraz passa per sobre de Cilic i ja és als quarts

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

Únic espanyol encara en joc en el Masters 1.000 de Cincinnati, Carlos Alcaraz no va patir la pressió i es va plantar en els quarts de final del torneig amb un triomf per 7-6 (4) i 6-1 davant el croat Marin Cilic, en una setmana en què es vol coronar amb el tercer 1.000 de la seva carrera. Alcaraz, número 4 del món, es va convertir en el més jove finalista de quarts de Cincinnati des del britànic Andy Murray (2006) i s’enfrontarà en la pròxima ronda al també britànic Cameron Norrie, botxí del jove Ben Shelton. El murcià continua amb el rodet al ciment del Lindner Family Tennis Center, on s’havia estrenat dimarts amb un autoritari 6-3 i 6-2 en 65 minuts davant el nord-americà Mackenzie McDonald.

A la pista central i amb 23 graus de temperatura, Alcaraz va triomfar en una hora i 39 minuts per confirmar la victòria que havia aconseguit davant Cilic aquest mateix any a Miami. En aquest cas, es tractava de la segona ronda, i el murcià acabaria el torneig coronant-se campió. Des d’aleshores, Alcaraz ha conquerit a Madrid el segon Masters 1.000 de la seva carrera i ha guanyat posicions en el rànquing mundial fins a arribar al número 4. Va augmentar la pressió i, en el seu procés de creixement, va caure la setmana passada en la primera ronda de Mont-real contra el nord-americà Tommy Paul. Una derrota que va analitzar i que va deixar enrere amb dues excel·lents actuacions en aquesta arrencada de torneig a Cincinnati.

Contra Cilic, semifinalista aquest any a Roland Garros i Queen’s, Alcaraz va aconseguir trencar el servei en el primer joc i el va defensar fins al 5-4, quan va malbaratar un 40-15 amb el seu servei i va cometre tres dobles faltes que li van complicar la cosa. Va necessitar el desempat per agafar avantatge. Ho va fer recuperant contundència i profunditat amb els seus cops per guanyar-lo 7-4.

El murcià va agafar impuls i va mantenir el seu servei en l’obertura del segon parcial i va aconseguir a continuació una ruptura a zero. Va anul·lar dues boles de trencament amb el 2-0 en el marcador i va obrir el camí cap al triomf amb un nou ‘break’ en el cinquè joc per al definitiu 6-1. Va acabar el matx mantenint el seu servei a zero i va rebre la sentida ovació dels aficionats presents a la central. Va estendre a 17-3 el seu balanç en els Masters 1.000 aquest any i és l’únic capaç de guanyar-ne més d’un en aquesta temporada.

En els quarts de final, Alcaraz surt amb un balanç de 3-0 en els enfrontaments amb Cameron Norrie, que no va donar opció al jove nord-americà Ben Shelton (229), al doblegar-lo per 6-0 i 6-2. Alcaraz el va guanyar aquest mateix any a Indian Wells i Madrid i també el 2021, en l’Obert dels Estats Units. El partit, igual com el d’aquest dijous, tancarà el programa nocturn de la pista central aquest divendres, amb inici a les 20.30 h (hora local).

Alcaraz: «Estic molt content pel nivell mantingut»

Notícies relacionades

Alcaraz va assegurar aquest dijous que està «molt content pel nivell» i per la «concentració» que ha mantingut «durant tot el partit». «Sabia que seria un partit molt complicat. Sabia que Marin és un jugador molt i molt agressiu, així que havia d’estar concentrat en tot moment, havia d’estar allà collant en tot moment», va afirmar Alcaraz a l’acabar el partit de la central de Cincinnati, guanyat per 7-6 (4) i 6-1. «La veritat és que estic molt content pel nivell, per la concentració que he mantingut durant tot el partit i, òbviament, intentaré seguir a aquest nivell en els quarts de final», va afegir el murcià. «Ara és el moment de recuperar-se i de disfrutar de la victòria», va afirmar.

Alcaraz, número 4 del món, va assegurar, a més, que no el preocupen les tres dobles faltes consecutives comeses en el primer set i que té la confiança «molt alta» de cara al duel amb Norrie.