ATLETISME

L’‘armada’ dels 1.500 s’enfronta al poderós Ingebrigtsen a l’Europeu de Munic

L’‘armada’ dels 1.500 s’enfronta al poderós Ingebrigtsen a l’Europeu de Munic

RFEA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

Com en el Mundial d’Eugene, una altra vegada tres espanyols disputaran una gran final, aquesta vegada continental, en una distància, el 1.500, que per la seva mescla a parts iguals d’estratègia, resistència i velocitat durant tres minuts i mig, resulta especialment atractiva. Després d’una llarga travessia pel desert, el 1.500 espanyol torna a ser un dels protagonistes principals. 

Com en els millors temps del 1.500, Mario García Caro, Ignacio Fontes i Gonzalo García sortiran junt amb Jakob Ingebrigtsen, que vol el doblet a Munic després de la victòria als 5.000 metres, per davant de l’espanyol Mohamed Katir. 

El noruec sembla un atleta de moment intocable, però afrontarà la final d’avui (21.05, en directe per TDP) davant rivals molt ràpids en una cursa presumiblement tàctica, tan sols 48 hores després d’haver anat a totes en l’últim quilòmetre que va cobrir en 2.23 minuts, imprescindibles per desenganxar-se del plusmarquista espanyol en la final d’abans-d’ahir.

Progressió meritòria

En absència de Katir, a qui no se li ha permès doblar, García Caro apareix entre el ventall de rivals que poden intentar sorprendre el nòrdic, si aquest té un mal dia. 

La progressió de l’espanyol ha sigut extraordinària aquesta temporada i ha arribat al quart lloc a Oregon, darrere del seu compatriota Mohamed Katir. El corredor de Salamanca va haver de millorar fins a quatre segons el seu millor registre, de 3.36 a 3.32, per poder estar a un pas del podi.

Notícies relacionades

García Caro havia aconseguit un mes abans una valuosa victòria en el campionat universitari nord-americà, que va tornar a ratificar al guanyar el campionat espanyol previ al Mundial.

El finalista a Oregon forma part del nombrós grup de fins a 150 atletes espanyols becats per les universitats nord-americanes, en aquest cas per la de Mississipí, on estudia biotecnologia.

Temes:

Atletisme