Cerimònia al març

Els Lakers retiraran la samarreta de Pau Gasol

Pau Gasol celebra una cistella durant el sisè partit de la final, guanyat pels Lakers. / LUCY NICHOLSON (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Los Angeles Lakers van informar aquest dimecres que el número 16 del jugador català Pau Gasol, una de les glòries de la franquícia californiana, serà retirat en una cerimònia que es farà el 7 de març del 2023.

«Un campió, una llegenda i part de la família dels Lakers per sempre. 3/7/23 - Pujarem la samarreta de Pau Gasol al sostre», es llegeix en la nota publicada pels Lakers.

Pau Gasol, de 42 anys, va jugar als Lakers del 2008 al 2014 i va ser campió de l’NBA dues vegades.

El pivot espanyol va disputar 18 temporades a l’NBA, amb els Memphis Grizzlies, els Lakers, els San Antonio Spurs, els Chicago Bulls, els Milwaukee Bucks i els Portland Trail Blazers.

En temporada regular, Gasol va disputar 1.226 partits de l’NBA (1.150 com a titular) i va aconseguir 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps de mitjana. En la posttemporada, l’espanyol va jugar 136 partits (122 figurant en el cinc inicial) i va fer una mitjana de 15,4 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,7 taps.

Entre els millors

Notícies relacionades

Aquestes xifres al llarg de 18 temporades el situen entre els millors jugadors europeus de la història de l’NBA, juntament amb altres noms destacats com Dirk Nowitzki, Tony Parker, Drazen Petrovic i Arvydas Sabonis.

Però més enllà dels números, Gasol també ha deixat empremta a l’NBA per moments inoblidables com la seva eterna amistat amb el desaparegut Kobe Bryant o el memorable salt inicial amb el seu germà Marc en el partit de les estrelles del 2015.