Ligue 1

Crema el PSG: guerra de gelosia entre Neymar i Mbappé

  • Les seves discrepàncies per llançar els penals reflecteixen les males relacions entre el brasiler i el francès

  • És l’enèsima baralla de vestidor en un conjunt parisenc que ha arrencat el curs amb tres golejades

Crema el PSG: guerra de gelosia entre Neymar i Mbappé
4
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Disparar-se una bala al peu quan tot semblava que «aquest any sí». És l’especialitat del París Saint-Germain i aquesta temporada no podia ser una excepció. La gelosia entre Neymar i Mbappé per llançar els penals ha sigut un llast per al bon inici de temporada del conjunt parisenc, que va guanyar amb contundència la Supercopa de França i els dos primers partits de la Ligue 1.

La golejada de dissabte 5-2 contra el Montpeller va quedar eclipsada per l’enèsima polèmica de vestidor entre els galàctics de l’equip propietat de Qatar. El brasiler i el francès van discutir breument sobre la gespa del Parc dels Prínceps per veure qui picava un segon penal decisiu, després que Mbappé en fallés un primer. Tot hauria quedat en una anècdota... si no hagués sigut pel comportament a les xarxes socials de Neymar, que el 2017 va protagonitzar una polèmica semblant amb Cavani.

El «10» del PSG va prémer «M’agrada» a dos tuits de fans seus que van qüestionar que no fos l’encarregat preferencial de les penes màximes. «Ara és oficial. Mbappé és el llançador de penals. Clarament es tracta d’una cosa del contracte, ja que a cap equip del món Neymar seria el segon llançador, a cap», assegurava un dels incondicionals del brasiler a la xarxa social de l’ocellet.

«Neymar va marcar i va humiliar el porter (una vegada més). En canvi, Mbappé va xutar molt malament i va fallar», va escriure un altre internauta que va qualificar d’«absurd» el fet que el golejador de Bondy piqui els penals. Un rol a l’equip, confirmat dissabte per l’entrenador Christophe Galtier, que va aconseguir després de la seva renovació astronòmica al maig, cosa que va evitar el seu fitxatge pel Reial Madrid.

La frustració de Mbappé

La frustració de MbappéMalgrat la seva condició de jugador franquícia (i més ben pagat) des d’aleshores, a Mbappé no se’l veu feliç en aquesta arrencada del curs. Mentre els seus companys al trident d’atac, Neymar i Messi, van brillar amb llum pròpia, sobretot el brasiler amb un doblet, el francès va destacar pel seu pobre rendiment i el seu mal companyerisme en el seu debut de lliga després de perdre’s la primera jornada per unes molèsties als abductors.

A més de l’anomenat ‘penalty gate’, el 9 del PSG va expressar la seva frustració diverses vegades durant el partit i va esbroncar el jove portuguès Vitinha per no haver-li passat una pilota. Segons el diari L’Équipe, al francès ja se l’havia vist capbaix en els entrenaments durant la setmana passada.

El principal rotatiu esportiu gal apunta que aquesta actitud va ser causada per uns «problemes personals», dels quals no dona més detalls. Ara bé, Mbappé també es pot sentir frustrat al no haver-se complert algunes de les promeses que li van fer quan va renovar. Tot i que el club va aportar nous aires al projecte amb les incorporacions de Galtier i de Luis Campos –el padrí del golejador francès al Mònaco– com a secretari tècnic, l’anhelada operació sortida es troba encallada, quan falten poc més de dues setmanes per al tancament del mercat. Allà segueixen al vestidor Icardi, Ander Herrera, Rafinha, Gana Gueye...

Neymar i la petició de traspàs

Neymar i la petició de traspàsQuan al juny es va filtrar la llista de baixes desitjada per Mbappé, un nom destacava per sobre de la resta: el de Neymar. Segons el periodista francès Romain Molina, el brasiler no perdona al francès que demanés el seu traspàs. «No es tracta d’un problema de llançador de penals, sinó del malestar provocat per un jugador que va demanar a la direcció la venda d’un company (creient que aquest últim no se n’assabentaria)», va explicar aquest reporter, molt ben informat sobre les entranyes del PSG.

Notícies relacionades

«Tot i que Mbappé no ho va demanar, no s’hauria oposat a la marxa de Neymar», afegeix aquest dilluns L’Équipe. Aquest diari recorda que el brasiler i el francès «mai van ser bons amics» i que al ‘9’ li va molestar la falta de disciplina del ‘10’, molt criticat pels aficionats parisencs. Malgrat els rumors al juny i juliol, Neymar continuarà una temporada més al Parc dels Prínceps, tret d’una sorpresa majúscula.

Potser picat per haver sigut relegat al rol d’escuder del francès, i sobretot conscient que el Mundial de Qatar és a tocar, el brasiler va començar la temporada demostrant el seu millor nivell. Fins al punt que als despatxos del club parisenc prefereixen veure el got mig ple davant la baralla de galls entre dues de les seves principals estrelles: «Preferim competidors que tenen fam, en lloc de jugadors que perden partits i no l’hi donen cap importància», van declarar fonts internes a la premsa gal·la.