UEFA

Ancelotti, Guardiola i Klopp opten a l’Entrenador de l’Any de la UEFA

Entre els primers llocs també hi ha l’espanyol Emery, cinquè, o el portuguès Mourinho, sisè

Ancelotti, Guardiola i Klopp opten a l’Entrenador de l’Any de la UEFA

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’espanyol Pep Guardiola (Manchester City), l’italià Carlo Ancelotti (Reial Madrid) i l’alemany Jurgen Klopp (Liverpool) són els tres tècnics que optaran finalment al guardó d’Entrenador de l’Any de la UEFA. Ancelotti, en la seva segona etapa com a madridista, va portar l’equip a la conquesta de la Lliga espanyola i de la Lliga de Campions, de manera que es va convertir en el primer entrenador a guanyar la màxima competició continental per quarta vegada.

Guardiola va aconseguir el seu quart títol de la Premier League en les seves últimes cinc temporades al capdavant del City.

Klopp va acabar guanyant amb el Liverpool la FA Cup i la Copa de la Lliga a Anglaterra, mentre que va ser subcampió de la Premier League i de la Lliga de Campions i va ser molt a prop del ‘somni’ d’aconseguir els quatre títols.

El 25 d’agost, el vencedor

El guanyador serà nomenat, juntament amb el Jugador de l’Any de la UEFA i la Jugadora i l’Entrenador o Entrenadora de l’Any al futbol femení, durant la cerimònia del sorteig de la fase de grups de la UEFA Champions League 2022/23, que se celebrarà a Istanbul el dijous 25 d’agost.

La llista inicial de candidats al guardó com a Entrenador de l’Any va ser triada per un grup d’estudi tècnic de la UEFA, que va seleccionar una llista inicial de sis tècnics.

La llista de tres candidats finalistes va ser seleccionada per un jurat compost pels clubs que van participar en la fase de grups de la UEFA Champions League, la UEFA Europa League i la UEFA Europa Conference League 2021/22, i un grup de periodistes seleccionats per l’European Sports Media (ESM).

Els altres tècnics en disputa són:

4. Oliver Glasner (Eintracht de Frankfurt), amb 75 punts.

Notícies relacionades

5. Unai Emery (Vila-real), amb 74 punts.

6. José Mourinho (Roma), amb 51 punts.