Mundials de piragüisme

Arévalo repeteix or i María Corbera aconsegueix la plata en C1 200

UCAM

1

L’èxit de Carlos Arévalo amb el K4 i un or per a la història dissabte, es va estendre a l’imposar-se aquest diumenge en l’última jornada del Campionat del Món de piragüisme esprint de Halifax (Canadà) en la final K1 200, amb un gran inici per a la delegació espanyola, que amb la plata de María Corbera en C1 200, amplia a cinc el nombre de medalles.

Arévalo es va proclamar campió del món en una gran regata, dominador des de l’inici i imposant-se en el duel amb qui era el dominador de la prova en les últimes competicions, l’hongarès Kolos Csizmadia, que va acabar tercer.

El palista gallec havia accedit a la final vencent la seva sèrie però amb el tercer temps. Tanmateix, va protagonitzar una final imponent, primer en tot el recorregut que va completar amb un temps de 36.43, per davant el suec Petter Menning (36.71) i Csizmadia (38.82).

«Ha sigut una regata molt dura amb vent en contra però m’he trobat molt bé i estic molt content. Les sensacions han sigut molt bones. Guanyar l’or en el K4 i ara el K1 és el màxim. No puc aspirar a més», va manifestar.

En la prova anterior, María Corbera havia firmat la quarta medalla d’Espanya, amb la qual cosa millora els trofeus aconseguits en l’últim Campionat del Món disputat a Copenhaguen.

Després de ser quarta a la Copa del Món de Racice, María Corbera va firmar una gran final a Halifax (Canadà), en una prova que va començar bé, amb el domini de la xinesa Lin Wenjun, que va cedir davant el poder de la nord-americana Nevin Harrison (49.87), campiona el 2019, i va acabar cedint en la pugna per la plata amb la madrilenya (50.54) per només una centèsima.

Corbera, que l’any passat va ser campió del món en C2 200, reedita la plata aconseguida en els anteriors mundials en aquesta mateixa prova per Antía Jácome.