Futbol internacional

La Premier de Haaland i Darwin Núñez comanda la tornada de les grans lligues

  • El Manchester City, amb el reforç estrella del noruec, persegueix el seu cinquè títol en sis temporades davant un Liverpool que aposta per l’ariet uruguaià.

La Premier de Haaland i Darwin Núñez comanda la tornada de les grans lligues

EP

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Una setmana després d’estrenar-se la temporada amb el triomf del Liverpool contra el City en la 100a edició de la Community Shield, arriba la gran competició anglesa. El Crystal Palace-Arsenal d’aquest divendres alça el teló d’una Premier que tornarà a comptar amb l’equip de Guardiola com a principal favorit.

Els ‘citizen’ persegueixen el seu tercer títol consecutiu i el cinquè en sis anys, comandats pel seu fitxatge estrella, el fantàstic Erling Haaland, el ‘killer’ que necessitaven per conquerir, per fi, la Champions. La pilota també començarà a rodar aquest divendres a Alemanya i a França amb l’Eintracht-Bayern i el Lió-Ajaccio com a primers partits de la Bundesliga i de la Ligue 1. La setmana que ve arribarà el torn d’Itàlia i d’Espanya.

Duel de ‘killers’

Amb l’apassionant pols del curs passat entre el City i el Liverpool encara recent, la Premier torna amb l’astre noruec com a gran reclam. Els 60 milions que va pagar el campió anglès al Dortmund semblen una ganga tenint en compte les seves xifres. No importa que de moment el fitxatge més car del mercat europeu sigui el de Tchouameni pel Madrid (80 milions). Frustrat el traspàs de Mbappé al club blanc, aquest estiu sempre serà recordat pel desembarcament de Haaland en el City.

A l’equip de Guardiola també va arribar Kalvin Phillips, però el més ressenyable són els 160 milions ingressats per les sortides de Sterling, Gabriel Jesús, Zinchenko i Fernandinho. El City també ven, igual que el Liverpool, que va cobrar 30 quilos per Mané, fitxat pel Bayern.

Els ‘reds’ han apostat fort per un altre nou, l’uruguaià Darwin Núñez, segon fitxatge més car de l’estiu (75 milions va pagar al Benfica més 25 en variables), mentre el Chelsea va cobrir la marxa de Rüdiger i Christensen amb Koulibaly (30 milions). El Barça els va birlar Raphinha i Koundé. Sterling (56,2 milions) és l’aposta ofensiva del conjunt de Tuchel, que pensa en Cucurella per a la banda esquerra. Podria pagar 68 milions al Brighton pel lateral d’Alella.

L’Arsenal, hiperactiu

El Tottenham d’Antonio Conte va rescatar Lenglet del Barça i es va gastar 58 quilos en Richarlison (Everton), però la seva força se centra a mantenir Harry Kane i Son com a valuosa parella. El més actiu ha sigut l’Arsenal, cinquè a l’anterior Lliga. S’ha gastat 132 milions per reforçar totes les línies, amb Gabriel Jesús (52,2) al capdavant. 

Pitjor li va anar al United, que va acabar sisè, a 35 punts del City. Pendent encara de la continuïtat de Cristiano Ronaldo, que està boig per sortir, s’ha gastat 57 milions en Lisandro Martínez, central procedent de l’Ajax. Eriksen, el danès que va patir un infart en la passada Eurocopa, ha arribat lliure.

Per als nostàlgics queda la tornada del Nottingham Forest. El bicampió d’Europa no trepitjava la Premier des de 1999. Coutinho, mentrestant, segueix en un Aston Villa amb accent sud-americà reforçat amb Diego Carlos, procedent del Sevilla.

El Bayern va per l’onzena  

A Alemanya, el Bayern iniciarà aquest divendres la ruta cap a la seva 11a Bundesliga seguida amb l’absència de Lewandowski. El club alemany és el segon que més diners s’ha gastat a Europa després del Barça. Ha invertit 137,5 milions en reforços com Mané, De Ligt (ha pagat 67 milions la Juventus), Gravenberch i Mazraoui.

Notícies relacionades

L’adeu del polonès no hauria d’afectar la seva hegemonia. El Dortmund, el seu gran rival, ha perdut també el seu golejador Haaland i s’ha trobat amb la desgràcia de Haller, el seu substitut, que pateix un tumor. El Schalke 04 i el Werder Bremen, dos clàssics, tornen a l’elit. 

El repte de Galtier

A França, el PSG té tots els números per passejar-se en la Ligue 1. Animat per la renovació de Mbappé, l’equip s’ha salvat de la llibreta de Pochettino, substituït per Galtier, que ha començat amb molt bon peu. El tècnic espera recuperar la millor versió de Neymar i Messi. Sergio Ramos també vol apuntar-se a la festa als seus 36 anys.