«M’ENCANTARIA», AFIRMA

Xavi també secunda una futura tornada de Messi al Barça

L’entrenador blaugrana, com Laporta, el president, opina que se li hauria de donar l’oportunitat d’acomiadar-se vestit de blaugrana

Xavi també secunda una futura tornada de Messi al Barça

FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’abrupta marxa de Lionel Messi del Barça encara cueja un any després, com correspon al traumàtic final que va tenir la trajectòria del futbolista més important del club en la seva història. Ni Messi ha tornat a ser el que era a París ni tampoc ningú ha ocupat el buit que va deixar. L’astre argentí se’n va anar a desgrat seu, i Joan Laporta, el president, es va veure obligat a acomiadar-lo per motius econòmics. Xavi Hernández, que va compartir 10 anys de la seva carrera amb Leo, entén que es mereix un comiat multitudinari que no va tenir.

Primer va ser Laporta, el president que va garantir la renovació del contracte durant i després de la campanya electoral, que va confessar que pressentia alguna fórmula per recuperar Messi. «Tenim un deute moral amb en Leo», va admetre, i va atribuir a «qüestions econòmiques» l’acomiadament del jugador. «Ens agradaria que el final de la seva carrera fos amb la samarreta del Barça i sent aplaudit en tots els camps», va dir Laporta a Nova York.

A la mateixa ciutat nord-americana, seu final de la gira del Barça, Xavi va secundar la idea de Laporta. «M’encantaria. Messi es mereix una segona oportunitat per demostrar que pot sortir bé del Barça. M’agradaria que la seva etapa no s’hagués acabat i de la manera com va acabar», reflexionava, abans de recordar que aquest retorn té un punt d’«utòpic»: té contracte amb el PSG fins al 2023, i per llavors ja hauria complert 36 anys.

«Jugarà qui millor entreni i rendeixi. Som el Barça i s’ha de competir per ser titular. És fonamental que sigui car jugar en el Barça»

Xavi Hernández / Entrenador del Barça

Una altra operativa en el camp

Notícies relacionades

«És una idea que té el club per al futur», va explicar Xavi, que estava canviant l’operativa futbolística de l’equip. El Barça gravitava abans sobre Messi. Ara la idea és més coral i s’han recuperat virtuts com la pressió avançada que amb l’argentí no es podia practicar. Robert Lewandowski és el nou del Barça. També hi ha Pierre-Emerick Aubameyang. I Ansu Fati.

«Lewandowski s’està adaptant molt bé. Marcarà la diferència. No perd pilotes i té moltes opcions d’anotar», va remarcar, en un to elogiós que va repetir per parlar de Jules Koundé, el cinquè fitxatge de la plantilla. «El seu fitxatge significa competència i això és molt bo per a nosaltres», va comentar, referint-se als tècnics. «Jugarà qui millor entreni i rendeixi. Som el Barça i s’ha de competir per ser titular. És fonamental que sigui car jugar en el Barça», va proclamar, abans de reconèixer que la pressió sobre ell, com a entrenador, ha augmentat, i que en aquesta campanya no hi haurà objectius mínims, sinó l’aspiració de guanyar títols.