ATLETISME

Sydney McLaughlin fa miques el seu rècord mundial de 400 m tanques

Sydney McLaughlin fa miques el seu rècord mundial de 400 m tanques
1
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

La nord-americana Sydney McLaughlin, campiona olímpica, ha fet miques el seu propi rècord mundial de 400 metres tanques sobre la seva pista talismà del Hayward Field d’Eugene i s’ha convertit en la primera atleta de la història que baixa dels 51 segons (50.68) per proclamar-se per primera vegada campiona del món.

L’holandesa Femke Bol, plusmarquista europea, ha obtingut un distant segon lloc amb un temps de 52.27, i ha precedit la meta l’anterior campiona del món, la nord-americana Dalilah Muhammad (53.13).

La panamenya Gianna Woodruff s’ha classificat setena amb un crono de 54.75.

Opció real

La final femenina de tanques s’havia marcat com la millor oportunitat d’aconseguir que els Mundials d’Eugene donessin almenys un rècord mundial. La presència de Sydney McLaughlin, que fa menys d’un mes va rebaixar la seva plusmarca fins als 51.41 en aquesta mateixa pista, garantia que l’opció era molt real.

La rivalitat amb la seva compatriota Dalilah Muhammad era una altra garantia de gran marca, i la pressió d’una tercera en gran forma, la neerlandesa Femke Bol, afegien ingredients al plat fort de la vuitena jornada dels campionats.

Notícies relacionades

I la carrera no va defraudar. Amb només 22 anys, McLaughlin havia aconseguit la jerarquia de la disciplina, però li faltava el títol mundial. A Eugene, coneguda en el món atlètic com a «Track town USA», ha aconseguit el seu objectiu. «Cada vegada que vinc noto que passarà alguna cosa sorprenent», havia dit a l’arribar.

McLaughlin no creu en la carrera perfecta, però la que ha fet en aquesta final ha estat molt a prop de ser-ho. La igualtat entre les favorites només ha durat fins a la primera corba. A partir d’aquí McLaughlin s’ha anat allunyant de les rivals fins a aconseguir una victòria contundent i un nou rècord mundial que afegeix 100.000 dòlars als 70.000 que li corresponen pel títol.

Temes:

Atletisme