Els Mundials d’atletisme

Allyson Felix s’acomiada dalt del podi

L’atleta nord-americana, de 36 anys, diu adeu a l’alta competició amb la seva 19a medalla, un bronze, en el relleu mixt d’Eugene

Allyson Felix s’acomiada dalt del podi

Martyn Rickett /DPA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

Allyson Felix ha pujat 19 vegades al podi en uns Mundials, 13 dalt de tot. La seva última medalla, un bronze en el relleu mixt amb els Estats Units, li serveix de consol en el seu comiat de l’alta competició, en què ha participat fins a 10 vegades, amb 36 anys i una filla de 3.

Mai un atleta, home o dona, havia aconseguit tal quantitat de distincions a la pista. «Ha sigut molt especial córrer la meva última prova davant la meva gent, amb la meva filla a la grada. Estic en pau i vull expressar la meva enorme gratitud per aquest deporte», va afirmar Felix després d’haver ajudat el seu quartet a aconseguir la tercera plaça en un relleu que va acabar guanyant l’equip de dos homes i dues dones de la República Dominicana.

 Pols amb Nike

‘Chicken legs’ (potes de pollastre), com li deien de noia quan va començar en l’atletisme, es retira a casa del seu primer patrocinador, Nike, amb qui fa quatre anys Felix va viure una tensa ruptura al quedar-se embarassada de la Camryn. La multinacional amb seu a Oregon va voler retallar fins a un 75% el contracte amb la campioníssima quan els va comunicar el seu estat de bona esperança.

La plurimedallista no es va acoquinar. Felix va lluitar amb dents i ungles i es va enfrontar públicament a la multinacional mitjançant una carta dirigida al ‘New York Times’ en què exposava la seva frustració i criticava durament l’actitud de l’empresa líder en l’àmbit mundial en la producció de material esportiu.

La valentia de Felix es va veure recompensada quan el seu expatrocinador va recular, la revista ‘Times’ la va situar entre les 100 persones més influents del món el 2001, i el Consell per a l’Esport i la Nutrició, que dirigeix Barack Obama, la va trucar perquè aportés la seva experiència en la lluita contra l’obesitat, la plaga del segle XXI als EUA.

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Atletisme