Interceptat per la Guàrdia Civil a Barajas

‘Superman’ López, investigat per un presumpte tràfic de medicaments

El ciclista no correrà amb l’equip Astanà fins que es comprovi el cas

‘Superman’ López, investigat per un presumpte tràfic de medicaments
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha interceptat el ciclista Miguel Ángel López, conegut com ‘Superman’ López, a la seva arribada a l’aeroport madrileny de Barajas – Adolfo Suárez, per estar imputat en l’operació Ilex. Els agents, que l’han posat en llibertat després d’identificar-lo, busquen si el colombià tenia relació amb el metge extremeny Marcos Maynar, que va ser detingut el passat 11 de maig a l’estar involucrat en un tràfic de medicaments i bloqueig de capital.

Aquest divendres el seu equip, l’Astanà, ha anunciat que ha suspès de totes les activitats López. Mentre s’investiga el presumpte tràfic de medicaments, ‘Superman’ López no continuarà corrent per a ells.

L’última aparició de Miguel Ángel amb l’equip Astanà va ser el mes de maig en la famosa volta del Giro d’Itàlia. El colombià es va retirar de l’etapa per unes molèsties al maluc que li van impedir continuar competint. Ara haurà de continuar esperant fins a declarar davant el jutge, i després de la sentència es veurà si pot continuar competint.

Vincles amb Maynar

‘Supermán’ López, de 28 anys, està sent investigat, però no ha sigut detingut, dins del marc de l’operació Ilex per tràfic de medicaments, han informat a EFE fonts de la investigació.

Al maig la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va detenir a Càceres en el marc d’aquesta operació el professor de la Universitat d’Extremadura Marcos Maynar per un presumpte delicte de tràfic il·legal de medicaments i que ja fa anys va ser acusat d’administrar substàncies dopants a esportistes.

Segons van precisar fonts pròximes a la investigació, la detenció va tenir lloc després de registrar el seu despatx a la Facultat de Ciències de l’Esport de la Universitat d’Extremadura, en una operació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Càceres i portada a terme per agents del grup de Salut i Dopatge de l’UCO. Al detingut se li van imputar un delicte contra la salut pública i un altre de tràfic il·legal de medicaments.

Suspès per la federació portuguesa

Maynar ja va ser detingut el 2004 per una operació contra el tràfic de substàncies dopants als gimnasos. El 2015 Maynar va ser un dels sis acusats jutjats a Bilbao, posteriorment absolts, pel cas del presumpte dopatge als remers del club de rem d’Urdaibai.

Notícies relacionades

Marcos Maynar, metge, va ser suspès deu anys per la Federació Portuguesa de Ciclisme al ser acusat de subministrar substàncies dopants a l’equip ciclista Maia.

L’endemà, després de quedar en llibertat, el mateix Maynar va explicar a EFE que el jutge li va ordenar personar-se en el jutjat cada 15 dies i que l’investiga per tràfic de medicaments. Maynar va assegurar que els fets no tenen res a veure amb el dopatge, «que pot haver sigut un error» i que «això és el que caldrà estudiar», i s’aclarirà.