• Asier Martínez i Enrique Llopis compleixen en 110 tanques i Sebas Martos i Dani Arce passen a la final de 3.000 obstacles

Jewel SAMAD / AFP

1
Gerardo Prieto

Letesenbet Gidey li va guanyar finalment la partida a Sifan Hassan en la final de 10.000 metres. La plusmarquista mundial de la distància va saber aprofitar l’ajuda de la seva companya etíop Ejgayehu Taye per avivar el ritme en l’últim quilòmetre i desgastar l’holandesa tot el possible abans de l’esprint final. Hassan ho va intentar en l’última recta i va arribar a situar-se molt a prop de l’etíop, però es va enfonsar en els últims metres i va ser superada per les kenyanes, Hellen Obiri i Margaret Kipkemboi, quedant l’holandesa d’origen etíop fora del podi per primer cop en un gran campionat.

Asier Martínez va tornar a demostrar la seva seguretat en l’alta competició al classificar-se ahir amb autoritat per a la següent ronda dels 110 metres tanques, guanyant la seva sèrie amb 13.37 segons després de la caiguda del nord-americà Dani Roberts, un dels favorits. Martínez, sisè en la final dels Jocs de Tòquio, sembla a punt per superar la semifinal i disputar una altra final al més alt nivell la pròxima matinada (dilluns a les 04.30, hora peninsular). Fill de mare tanquista, el finalista olímpic de 22 anys va fer tot un recital tècnic i va superar de forma impecable els 10 obstacles de 107 centímetres de menys a més, com és habitual en l’atleta navarrès. Enrique Llopis, cinquè en la penúltima sèrie de 110 tanques amb 13.58, també va aconseguir passar a la semifinal.

En la primera jornada, el corredor de Jaén Sebas Martos i el burgalès Dani Arce aconseguien superar la qualificació en els 3.000 obstacles, deixant una gran sensació per a la final que es disputa demà.

En els obstacles només van fallar les dones. La toledana Irene Escribano es va enfonsar fins a la desena posició malgrat córrer en marca personal. La sevillana Carolina Robles, vigent campiona d’Espanya, ho va intentar però va acabar novena en la segona sèrie, també millorant el seu registre però, totes dues, molt lluny del grup de les escollides. En el salt de llargada, l’alacantí Eusebio Cáceres va passar amb suspens després de dos de nuls i un tercer intent que feliçment superava els vuit metres.