Golf

Rahm i García reaccionen en l’Open Britànic i Tiger s’acomiada

Cameron Smith brilla en la segona volta i se situa líder destacat a St. Andrews

Rahm i García reaccionen en l’Open Britànic i Tiger s’acomiada

Robert Perry / Efe

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’australià Cameron Smith, guanyador aquest any de The Players Championship, arriba al cap de setmana com a líder de l’Open Britànic després d’una sensacional volta de 64 cops (-8) per quedar-se amb -13 en el total.

Smith, que va completar el seu recorregut amb sis ‘birdies’ i un ‘eagle’ i es va quedar a un cop del rècord de St. Andrews, es va situar amb dos cops d’avantatge sobre el nord-americà Cameron Young, líder en la primera volta, i tres sobre el nord-irlandès Rory McIlroy, després d’un dia de targetes baixes, que va permetre reaccionar Jon Rahm i Sergio García i va acomiadar Tiger Woods, que no va poder superar el tall.

Jon Rahm va reaccionar amb una volta de 67 cops per situar-se amb -4. Obligat a la remuntada, el basc va jugar a un excel·lent nivell, tot i que per oportunitats havia d’haver rebaixat encara més els seus números. «Ha sigut estressant però he acabat amb dos ‘putts’ llargs en el 16 i el 17, que m’ànimen», va assenyalar.

Sergio García també es va lluir i, després del mal 75 del primer dia, va superar  el tall amb una targeta de 66, sis sota par, que el va deixar en la classificació amb -3. Després d’haver tacat l’obertura de l’Open amb un triple ‘bogey’ al forat 17 i de reconèixer al final de la jornada que estava «mentalment en un moment complicat», el castellonenc es va refer.

Adeu emocionat

Notícies relacionades

La segona jornada va viure l’adeu d’un emocionat Tiger Woods, que no va poder passar el tall en un torneig que ha guanyat tres vegades, dues a St. Andrews, l’escenari d’aquesta edició 150 del torneig i va acabar l’acumulat del segon recorregut amb +9, molt lluny del tall per seguir en acció dissabte i diumenge. Tampoc el va superar el defensor del títol, Collin Morikawa, ni el barceloní Pablo Larrazábal (+12). Sí que ho va fer Adri Arnaus, amb el par del camp.

Woods va poder contenir l’emoció davant el carinyo que li va mostrar el públic.  «He sentit que aquest podia haver sigut el meu últim Open a St. Andrews. I l’ovació ha sigut una sensació increïble. M’han caigut algunes llàgrimes i no soc dels que es posen plorosos», va admetre.