FASE DE GRUPS

Espanya remunta contra Finlàndia en el debut de l’Eurocopa (4-1)

• La selecció va superar un començament fred i va capgirar el gol inicial finlandès amb els d’Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Lucía García i Mariona Caldentey.

2

La selecció espanyola va debutar amb victòria (4-1) contra Finlàndia, tot i que amb un inici més complicat del que es preveia. Jorge Vilda va apostar per l’onze de gala contra l’equip més assequible del grup, amb l’única sorpresa de la titularitat d’Irene Guerrero. Ja són primeres de grup, a falta de l’Alemanya-Dinamarca (a les 21h).

El gol de Sällström en el primer minut de joc va fer canviar els plans que l’equip tenia contra Finlàndia. Van assistir a la davantera des de gairebé la seva àrea, aconseguint sorprendre les defenses espanyoles. De fet, el gol va descol·locar l’equip liderat per Paredes, que va començar a evidenciar el nerviosisme després d’un començament accidentat.

A les de Jorge Vilda els va costar recuperar el ritme de joc habitual. Ho va intentar Leila Ouahabi dues vegades des de fora de l’àrea. Les ocasions més clares no van arribar fins passats els 20 minuts de joc, quan van anul·lar un gol a Patri Guijarro perquè la pilota havia sortit fora. Poc després ho va poder aconseguir Aitana, després de l’assistència de Mariona. Tanmateix, el gol arribaria per part de la capitana Irene Paredes, que va rematar de cap després d’un córner.

Finlàndia va tenir algun intent més de superar la defensa espanyola, però Mapi León va tallar amb seguretat. Irene Guerrero va poder marcar el segon, però va ser Aitana qui estava generant més en aquest primer temps. I li va arribar la seva oportunitat. Altre cop de cap va arribar el segon de la selecció després d’una assistència de Mapi des de fora de l’àrea. La selecció va marxar al descans havent remuntat.

Finlàndia va pressionar en la represa, però Summanen es va acabar trobant amb Sandra Paños. Per al conjunt nacional ho va intentar també Ona Batlle, que va superar tota la defensa rival amb gran destresa, però va fallar davant Korpela. Va insistir minuts després amb una rematada de cap, però ni a ella ni Laia Aleixandri ho van aconseguir.

El conjunt de Jorge Vilda ho va intentar amb totes les seves jugadores, però els va faltar encert. El 3-1 definitiu va arribar amb Lucía García, que va rematar després d’una falta llançada per Mapi León. El quart va poder arribar amb un xut de Marta Cardona des de fora de l’àrea, però Korpela va impedir una golejada més gran. Però va acabar marcant Mariona de penal.

Espanya: Sandra Paños; Ona Batlle, Paredes, Mapi León, Leila (Sheila García, m. 60); Patri, Aitana (Athenea, m. 78), Irene Guerrero (Laia Aleixandri, m. 60); Lucía García, Esther (Marta Cardona, m. 78) i Mariona.

Finlàndia: Korpela; Koivisto, Pikkujämsä, Westerlund, Hyyrynen (Kuikka, m. 66), Öling, Summanen, Alanen, Engman, Franssi i Sällström.

GOLS: 0-1, Sällström (m. 1); 1-1 Irene Paredes (m. 26); 2-1 Aitana Bonmatí (m. 41); 3-0 Lucía García (m. 75); 4-1, Mariona Caldentey (m. 90)