Eurocopa Femenina 2022

Espanya arriba al debut sense Alexia però amb l’ambició intacta

La selecció de Jorge Vilda s’estrena en el torneig contra Finlàndia a Milton Keynes

Espanya arriba al debut sense Alexia però amb l’ambició intacta

RFEF

2
Es llegeix en minuts

Alexia Putellas no serà sobre la gespa de l’ Stadium MK, a Milton Keynes, on Espanya debutarà aquesta divendres a la tarda contra Finlàndia a l’Eurocopa femenina (18 hores, Teledeporte). La greu lesió de la millor jugadora del món, recent Pilota d’Or, només 48 hores abans del debut suposa un dur cop per a la selecció espanyola, que s’haurà de conformar amb el suport des de la grada de l’estrella del FC Barcelona.

Malgrat la seva absència, coberta a última hora per la jugadora de la Reial Societat, Amaiur Sarriegi, i també la important baixa de Jenni Hermoso, l’equip que dirigeix Jorge Vilda manté intacta l’ambició amb què acudeix al torneig, reforçat anímicament per la seva recent trajectòria, ja que no ha perdut cap partit des del mes de març de l’any 2020 i ja està classificat per a la següent cita important, el Mundial del 2023.

«La baixa d’ Alexia és un pal perquè és fonamental dins del camp, però també fora. Estarem molt a prop seu per animar-la, per donar-li forces, per empènyer-la amb el que sigui», reconeix la seva companya Patri Guijarro. «Però hem passat per moltes situacions d’aquestes en els últims anys i som capaces d’adaptar-nos al que ens vingui. Faci el que es faci, jugui qui jugui, estarem a l’altura del que hem de fer», opina. «Estem preparades per afrontar l’Europeu. Volem demostrar que aquest equip s’aixeca, que continua creient i que anirem a totes», remarca Mariona Caldentey.

«Bones sensacions»

L’halo de favorit que acompanya Espanya en el torneig d’Anglaterra ve reforçat per la recent història del Barça en la Champions i de les seleccions inferiors, malgrat que encara no ha brillat al més alt nivell en el futbol femení absolut (el tercer lloc a l’Eurocopa del 97 és el seu millor resultat).

Aquests registres han arribat, a més, acompanyats de molts gols a favor i molt pocs en contra, dades que reflecteixen domini i efectivitat. Tot això, unit a un estil de joc vistós, ha generat unes expectatives justificades.

«En el primer partit sempre és important començar amb bon peu i agafar bones sensacions. L’objectiu és guanyar i no podem mirar més enllà, perquè després tenim seleccions molt difícils d’enfrontar amb Alemanya i Dinamarca i pensar-hi ara no seria útil», assegura el seleccionador Jorge Vilda abans del partit contra Finlàndia, el rival amb menys opcions del grup a priori.

Alineacions probables

Espanya: Paños; Batllé, Paredes, León, Leila; Guijarro, Bonmatí, Guerrero; Lucía García, Esther i Caldentey.

Finlàndia: Korpela; Hyyrynen, Westerlund, Pikkujämsä, Koivisto; Engman, Summanen, Alanen, Öling; Sällström i Franssi.

Notícies relacionades

Àrbitre: Katerina Monzul (Ucraïna).

Estadi: Stadium MK.