UN ALTRE EMBOLIC A PARÍS

Neymar contempla deixar el PSG, però l’operació sembla complicada

  • Tot i que el seu contracte s’acaba el 2027, tant el jugador com el club no tanquen les portes a un possible traspàs.

  • Unes recents declaracions del president del PSG van molestar el brasiler.

Neymar contempla deixar el PSG, però l’operació sembla complicada
3
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Creixen els rumors sobre una possible marxa de Neymar del París Saint-Germain. Segons RMC Sport, unes recents declaracions de Nasser al-Khelaïfi van molestar el davanter brasiler, que contempla abandonar la presó daurada del Parc dels Prínceps. Aquesta operació, tanmateix, s’augura complicada a causa del salari astronòmic del jugador i el seu decebedor rendiment en l’última temporada. 

Després de ser preguntat la setmana passada sobre el futur de Neymar, el president del PSG no es va mossegar la llengua. «El que puc dir-vos és que tots els jugadors s’han d’esforçar molt més que la temporada passada. […] Per a la temporada vinent, l’objectiu és clar: treballar cada dia al 200%», va dir Al-Khelaïfi en una entrevista per al diari Le Parisien, publicada el 22 de juny. Aquestes crítiques implícites al «10» no van agradar l’entorn del jugador. Ara es replantejaria el seu futur, malgrat que recentment el seu exagent Wagner Ribeiro va assegurar que «està molt motivat» i que «el seu somni és aconseguir la Lliga de Campions amb el PSG».

L’opció d’anar-se’n de París no era una prioritat per a Neymar en una temporada marcada per la celebració a la tardor del Mundial de Qatar. El seu contracte s’allargarà un any més l’1 de juliol i no expirarà fins al 2027. Tanmateix, segons RMC, el fet que el PSG no hagi negat els constants rumors sobre la seva marxa va disgustar el jugador, que «desitja sentir-se estimat en un club per donar el millor de si mateix». Els aficionats parisencs el van xiular sovint en els últims mesos, ja que el seu rendiment no va estar a l’altura del seu estatus de crac mundial –i un salari de prop de 50 milions bruts anuals–: només va marcar 13 gols i va fer vuit passades decisives en 28 partits.

Poques possibles destinacions

Poques possibles destinacionsAmb la renovació astronòmica de Mbappé, Neymar va quedar relegat a un rol secundari. Va deixar de ser la peça central en el nou projecte de Luis Campos (secretari tècnic) i probablement de Christophe Galtier (entrenador), al capdavant del Niça en l’última temporada.

En aquesta nova etapa el conjunt propietat de Qatar no sembla tan interessat pel brilli-brilli dels galàctics, sinó per donar suport a Messi i Mbappé amb una segona guàrdia més rejovenida i competitiva. A més de la promesa portuguesa Vitinha, contempla els fitxatges de Skriniar, central de l’Inter, o de Renato Sanches. Per tots ells haurà de pagar abundants traspassos.

Tot i que tancarà la temporada amb un dèficit d’entre 200 i 300 milions d’euros, el PSG compta amb els petrodòlars qatarians –i un ‘fair play’ financer més flexible a França– per compensar la situació. També pretén guanyar uns 200 milions amb una incerta operació sortida. Els espanyols Pablo Sarabia i Sergio Ramos són als primers llocs d’aquesta rampa de sortida, així com Rafinha, Kalimuendo, Icardi i potser també Paredes o Wijnaldum. Però els elevats salaris de tots ells dificulten una venda multimilionària. 

Notícies relacionades

En canvi, un eventual traspàs de Neymar serviria per accelerar aquesta recaptació. Aquesta operació compta, tanmateix, amb un problema majúscul: la falta de possibles destinacions per a un crac llastat per la seva indisciplina i problemes físics, a més d’un salari a l’abast de pocs equips. A RMC descarten un retorn al Barça pels seus problemes econòmics. Especulen amb una venda al Chelsea, el Manchester United «si se’n va Cristiano Ronaldo» o al Newcastle, propietat d’un fons d’inversió de l’Aràbia Saudita.

En les últimes setmanes, també es va parlar d’un interès de la Juventus, tot i que el conjunt «bianconero» sembla focalitzat en els fitxatges de Pogba i Di María. Malgrat una temporada decebedora, Neymar animarà la rumorologia del mercat estiuenc.

Temes:

PSG Fitxatges