Justificació de la FINA

¿Per què els socorristes del Mundial de Natació no van auxiliar Anita Álvarez en un primer moment?

¿Per què els socorristes del Mundial de Natació no van auxiliar Anita Álvarez en un primer moment?
1
Es llegeix en minuts

Ha sigut unes de les imatges de la setmana: l’actual seleccionadora dels EUA, l’espanyola Andrea Fuentes, es llança a la piscina per rescatar la seva pupil·la Anita Álvarez, que va quedar inconscient durant el seu exercici en la final del lliure del Mundial de Natació que se celebra a Budapest.

L’actuació de l’ex medallista olímpica ha sigut elogiada unànimement i, al seu torn, aquest obert un front pel qual la Federació Internacional de Natació (FINA) ha hagut de sortir a donar explicacions: ¿Quin és el motiu pel qual els socorristes no van atendre les peticions de Fuentes per treure de la piscina la nedadora nord-americana?

Per evitar qualsevol mena de polèmica, la FINA ha confirmat que els socorristes van actuar de forma correcta.

Evitar qualsevol mena de malentès

Segons el comunicat publicat per la FINA, només un àrbitre pot donar l’ordre a un socorrista per saltar a l’aigua i atendre un participant. Això és així perquè no ha de quedar cap dubte que aquest rescat s’efectua dins de les normes de la competició perquè no quedi adulterada.

Notícies relacionades

La FINA ratifica que els socorristes contractats per treballar en els campionats mundials de natació només poden entrar en acció després de l’autorització del jutge, raó per la qual Fuentes va ser més ràpida que ells. Tal com va assenyalar l’espanyola, ella va anar a auxiliar-la immediatament: «No vaig pensar; em vaig dir: ‘l’has de treure i fer-la respirar’» 

Arran d’aquest episodi, la Federació Internacional de Natació revisarà els actuals reglaments que impedeixen la intervenció dels socorristes sense un senyal de l’àrbitre després que no reaccionessin a temps a l’hora d’assistir Anita Álvarez.