Madridista fins el 2026

Com Ancelotti ‘va birlar’ Rudiger al FC Barcelona

Antonio Rudiger ja és oficialment jugador del Reial Madrid. L’alemany es va presentar a Valdebebas amb el dorsal 22 i va confessar: «El Barça em va trucar, però tenia clar que només volia jugar al Madrid». Una trucada d’Ancelotti a l’abril, després que el Madrid eliminés el Chelsea a la Champions, el va convèncer.

Com Ancelotti ‘va birlar’ Rudiger al FC Barcelona

@realmadrid

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El setembre del 2021 el Reial Madrid va contactar amb Sahr Senesie, germà gran de Rudiger, a més del seu agent. Antonio va néixer a Berlín, com Matthias, el seu pare, mentre que Sahr i la seva mare Lilly van néixer a Sierra Leona, d’on van fugir per la Guerra Civil. Sahr va confirmar al Madrid que el central del Chelsea escoltaria ofertes, a l’acabar contracte, i el Madrid va mostrar interès pel jugador sense anar més enllà en aquest primer contacte.

Quan els blancs es van tornar a posar en contacte amb els Rudiger ja es parlava de l’interès ferm per fitxar-lo de diversos equips, entre els quals apareixien el FC Barcelona, el Bayern de Munic i el mateix Chelsea. Però llavors el Madrid va fer un moviment decisiu en la negociació: Carlo Ancelotti va telefonar personalment a Rudiger per mostrar-li el seu interès per incorporar-lo a l’equip. «Ciao, Antonio, sono Carlo Ancelotti». La trucada es va produir després que els blancs eliminessin el Chelsea de la Champions la nit del 12 d’abril. Una gestió que va confirmar el mateix jugador en la seva presentació: «La segona trucada del Madrid, en què ja vaig parlar directament amb Ancelotti, va ser a l’abril. Va ser el moment clau, perquè allà vaig prendre la decisió de jugar aquí».

Recol·locar Alaba

L’italià va convèncer el jugador amb el mateix argument amb què havia insistit en el seu fitxatge a José Ángel Sánchez: «Rudiger són tres fitxatges en un». Teoria que el tècnic ha mantingut des del primer moment en què va entreveure la possibilitat que l’alemany aterrés al Bernabéu. L’arribada de Rudiger li permet recol·locar Alaba de lateral esquerre i fins i tot al migcamp, on ha jugat en ocasions amb Àustria. A més, Carletto podria canviar el dibuix tàctic i alinear una defensa de tres centrals amb Militão, Rudiger i Alaba, i carrilers llargs per atacar més per fora.

Després de la trucada d’Ancelotti a Rudiger, va aparèixer en escena el FC Barcelona de Laporta i Alemany: «El meu germà em va dir que el Barça havia trucat, però ja tenia clar que només volia anar al Madrid». Ancelotti l’hi va deixar clar en la conversa que van mantenir: «Em va dir que em volia, que confiava en mi i que podia aportar molt a aquest equip. Això va ser suficient. ¡M’ho va dir el senyor Ancelotti!». Rudiger va descartar asseure’s a renovar amb el Chelsea quan els londinencs l’hi van proposar i al mercat va córrer ràpidament la veu que «Ancelotti ha pescat el ‘peix gros’ del Chelsea». Després es va produir la remuntada contra el City i va arribar la 14a, cosa que va reafirmar l’alemany en la seva decisió. El nou Pepe

Notícies relacionades

d’Ancelotti Rudiger, FC Barcelona Laporta AlemanyAncelotti Chelsea City El nou PepeRudiger va confessar en la seva presentació estar impressionat «per la pressió del Bernabéu», que va patir a quarts de Champions quan el Chelsea guanyava (0-3) i els blancs estaven eliminats. «L’afició continuava pressionant sense parar malgrat anar perdent i estar eliminats. Em va semblar increïble». I afirma identificar-se amb Pepe, «un monstre al camp i una persona molt simpàtica fora».

Antonio va començar a jugar al barri berlinès de Neukölln, quan es tractava d’un districte de refugiats que no té res a veure amb el lloc bohemi que és ara. Als carrers el coneixien per ‘Rambo’. De religió musulmana i pare de dos fills, serà el desè alemany que vestirà la samarreta del Madrid. A més, el nou defensa blanc té una fundació caritativa amb el seu germà a Sierra Leona. Educació, igualtat i crear infraestructures són els tres pilars de la svau tasca a l’Àfrica.