Després de la ‘final four’ de la Nations League

Luis Enrique sospesa deixar la selecció l’estiu del 2023

Si es classifica, Espanya jugaria la ‘final four’ de la Nations League del 14 al 18 de juny i després l’asturià quedaria lliure en plena finestra de mercat amb clubs molt interessats a Anglaterra, Itàlia i fins i tot Alemanya.

Luis Enrique sospesa deixar la selecció l’estiu del 2023
2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Fa temps que es parla d’una data de sortida de Luis Enrique de la selecció, sobretot perquè l’asturià es limita a dir que té una bona relació amb Luis Rubiales quan li pregunten pel seu futur, però no acaba de ratificar la seva renovació com a seleccionador d’Espanya.

 

L’asturià sempre ha deixat clar que la seva prioritat era dirigir la selecció en el Mundial de Qatar, que es disputarà entre el dilluns 21 de novembre del 2022 i el diumenge 18 de desembre. Però al ser una Copa del Món enmig de la temporada, això complica les intencions de Luis Enrique d’entrenar un club perquè quedaria alliberat amb les lligues i competicions de club encara en joc i s’hauria d’esperar que quedessin banquetes lliures. Una situació que no li fa gràcia al tècnic.

A l’estiu, lliure

A l’estiu, lliureTanmateix, uns mesos després, entre el 14 i el 18 de juny, es disputarà la final four de la Nations League, que Espanya, com a primera classificada actual del seu grup, tindria dret a jugar. La idea de Luis Enrique, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, és seguir en el càrrec de seleccionador fins aquesta data per mirar de tornar a portar l’equip a la ‘final four’, una cosa que el convertiria en la primera selecció a repetir entre les quatre millors del torneig dues edicions seguides. I després d’això, al juny, amb l’estiu per davant, quedar alliberat.

L’asturià s’acomiadaria així de la segona etapa amb la selecció en el moment que s’obre el mercat d’estiu, cosa que li permetria tenir opcions d’entrenar algun club, en cas que li vingui de gust tornar al dia a dia de les banquetes. O en cas contrari, agafar-se un temps sabàtic si així ho decidís. Uns terminis més còmodes també per a la Federació Espanyola de Futbol, que després de la disputa de la Nations League tindria temps per buscar un relleu a Luis Enrique de cara a la pròxima classificació de l’Eurocopa i el següent cicle mundialista.

 

El tècnic asturià, que suma 40 partits en les seves dues etapes com a seleccionador, dels que n’ha guanyat 23 (un 67,5% de victòries) amb 12 empats i 5 derrotes, a més de 83 gols a favor i 31 en contra, és un tècnic molt valorat en el mercat i s’ha comentat l’interès de clubs de la Premier, la Serie A italiana i fins i tot del Bayern Munic.

Notícies relacionades

Marcelino, favorit

Si Luis Enrique confirma la seva sortida a l’estiu, Rubiales haurà de buscar un substitut per a l’asturià. Un dels entrenadors que més agrada al president de la RFEF i al seu director esportiu, José Francisco Molina, és Marcelino García Toral. Tècnic que a més està lliure després de deslligar-se de l’Athletic, en ple procés electoral en què no es vol involucrar. L’asturià ha deixat clar que Espanya és una prioritat per ell: «Ser el seleccionador és l’orgull més gran a què podria arribar com entrenador». I ara que Luis Enrique ha posat data a la seva sortida, García Toral sona amb força.

Temes:

Luis Enrique