El gal·lès busca equip a Madrid

Mercat de fitxatges: Bale 2023: Gal·les. Golf. ¿Getafe?

Gareth, que s’ha de mantenir en forma fins al Mundial, es va oferir a l’Atlètic, que el va rebutjar, i al Getafe. La família és feliç a Madrid i no vol anar al Regne Unit per evitar els paparazzis.

Mercat de fitxatges: Bale 2023: Gal·les. Golf. ¿Getafe?

@garethbale11

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

És paradoxal que algú que ha demostrat tan poc compromís pel Reial Madrid en els últims temps com Gareth Bale senti tanta afecció per Madrid. Per la ciutat. Tot i que si atenem al que es llegia a la famosa bandera amb què va posar el futbolista (Gal·les. Golf. Madrid), el nom que apareixia era el de la ciutat i no el de l’equip. Conclòs el seu contracte amb el Reial Madrid, i després d’aconseguir la gesta de tornar Gal·les a un Mundial 64 anys després de debutar en el 58 al Brasil, a Gareth li ha sorgit un ‘contratemps’. Necessita mantenir-se en forma almenys fins al novembre per liderar la seva selecció a Qatar. Per a això ha de trobar un equip al qual allistar-se i el gal·lès ho té clar: un de Madrid.

Família problemàtica

¿Per què Madrid? La família Bale viu encantada a Madrid, on fan vida lluny dels focus dels mitjans. No hi ha paparazzis a la porta de casa ni periodistes preguntant per la tortuosa vida de la família política del futbolista. Bale es va casar amb Emma Rhys-Jones, el pare de la qual, Martin, va ser condemnat a sis anys de presó per frau als Estats Units i a Espanya. Una altra parenta problemàtica és la seva cosina, Epiphany Dring, que el 2016 va fugir de Cardiff amb una maleta amb més de 800.000 dòlars que es va trobar. Diners presumptament relacionats amb les drogues. Els diners van aparèixer a casa dels avis de la dona del futbolista. I el gener del 2018, Alexander Williams, cunyat de Bale de 29 anys, es va suïcidar al saber que els serveis socials li obrien una investigació pels seus fills.

Aquests escàndols, que han omplert portades al Regne Unit, no han alterat la tranquil·litat familiar dels Bale a Madrid. Per això la seva intenció és quedar-se a viure aquí. Però el ‘contratemps’ de classificar-se per al Mundial obliga Gareth a buscar-se club. I Jonathan Barrett, el seu agent, està oferint-li els equips de Madrid. Secret a crits que, per més que han volgut negar des de l’entorn del jugador, ha acabat fent-se públic.

Notícies relacionades

L’Atlètic va ser el primer a descartar l’oferiment fa uns dies. Ara ha sigut el president del Getafe, Ángel Torres, qui ho confirmava en la presentació dels equipaments blaus per a la temporada vinent: «Fa una estona he parlat amb el seu representant i ens han ofert Bale. És una possibilitat. Consultaré amb la direcció esportiva i l’entrenador. Sembla que el noi vol quedar-se a Madrid. Depèn de les seves ganes i de Quique». En cas de no quallar aquesta possibilitat, quedaria només el Rayo. Des de Gal·les s’apunta a una altra alternativa, el Cardiff City, però els Bale donen prioritat a quedar-se a Madrid.

I tot això passa el dia que el Madrid oficialitza l’esperada renovació de Luka Modric fins al juny del 2023. Una renovació que es va tancar en tres minuts de negociació a París, abans de la final de la 14a.