PRETEMPORADA BLAUGRANA

El Barcelona disputarà dos amistosos als Estats Units aquest estiu

S’enfrontarà a l’Inter Miami i el New York Red Bulls el 19 i el 30 de juliol

El Barcelona disputarà dos amistosos als Estats Units aquest estiu

EFE / ENRIC FONTCUBERTA

2
Es llegeix en minuts

Després de dos estius sense gira de pretemporada a causa del coronavirus, el Barcelona tornarà als Estats Units aquest estiu per disputar dos amistosos contra l’Inter Miami CF i el New York Red Bulls, segons ha informat l’entitat blaugrana aquest dijous.

L’última visita del Barça als Estats Units va ser fa tres anys, a l’estiu de 2019, quan l’equip, dirigit llavors per Ernesto Valverde, va disputar dos amistosos contra el Nàpols a Miami (Florida) i a Ann Arbor (Michigan), després d’haver visitat també el Japó uns dies abans.

Aquesta vegada, el conjunt català tornarà a Miami per enfrontar-se, el 19 de juliol al DRV PNK Stadium, contra l’Inter Miami CF, un club fundat el 2018 i que va debutar en la Major League Soccer el 2020.

L’exfutbolista anglès David Beckham és un dels propietaris de l’equip, entrenador per Phil Neville, excompany de Beckham al Manchester United.

Onze dies després d’aquest partit, el 30 de juliol, el Barça en disputarà un altre contra el New York Red Bulls, un dels equips creadors de la MLS, al Red Bull Arena de Harrison de Nova Jersei.

Tercer partit

Aquesta serà la tercera trobada entre novaiorquesos i catalans. I és que, durant les gires de 2006 i 2008, el Barça es va enfrontar als New York Red Bulls al MetLife Stadium, anteriorment conegut com a Giants Stadium. En les dues trobades va participar Xavi i en tots dos el resultat va ser favorable als blaugrana: 1-4 el 2006 i 2-6 el 2008.

Notícies relacionades

Els Estats Units també han sigut un destí habitual per al primer equip del Barça en l’última dècada. A part de la visita de 2019, l’equip també va viatjar el 2011, 2015, 2017 i 2018, any en què va realitzar una gira conjunta amb el Barça Femení.

De fet, aquest mercat s’ha convertit en una prioritat absoluta per a la globalització i l’expansió de la marca Barça. El futbol està experimentant un gran creixement als Estats Units i s’espera que la tendència continuï a mesura que s’acosti tant al Mundial de Qatar com el següent, que se celebrarà en territori nord-americà el 2026.