Cita històrica a Itàlia

Final de la Champions femenina: Desembarcament blaugrana a Torí

Més de 10.000 seguidors acudiran a la cita de les blaugranes el 21 de maig al Juventus Stadium

  • El Juventus Stadium acull la primera gran peregrinació d’aficionats blaugrana a l’estranger amb més de 10.000 seguidors recolzant les campiones d’Europa.

  • Vols i hotels es posen pels núvols per rebre l’afició catalana al mantenir els preus del festival d’Eurovisió.

Final de la Champions femenina: Desembarcament blaugrana a Torí

FCB Femení

4
Es llegeix en minuts

El Barça femení es prepara per viure el seu particular Basilea a Torí. No seran 180 autocars els que esperin a l’esplanada del Camp Nou, ni tampoc Suïssa esperarà per rebre l’equip blaugrana, així com no serà una final de Recopa ni contra el Fortuna Düsseldorf. La història es repeteix en un context completament diferent. Fa un any el Barça conquistava la seva primera Copa d’Europa en silenci, amb les grades buides i l’únic soroll que s’hi va poder sentir va ser el de l’emoció de les futbolistes.

L’ambient fred i inhòspit del Gamla Ullevi de Göteborg canviarà pel terrabastall eixordador dels més de 10.000 blaugranes (podrien arribar als 15.000) que es preparen per conquistar el Juventus Stadium. Viatges amb autobús, avió i alguns més valents amb el seu propi cotxe per tornar a viure una victòria europea de l’equip de moda a Europa.

Exhibicions de futbol

L’expectació és màxima. No és per a menys tenint en compte que l’equip ha aconseguit batre el rècord mundial d’assistència d’un partit de futbol femení en quarts de final contra el Madrid (91.553) i en semifinals contra el Wolfsburg (91.648), al qual van aconseguir superar amb un contundent 5-1 donant una exhibició del bon futbol que ha portat les culers a dominar el panorama continental.

Diverses opcions

El Barça ha posat a disposició dels aficionats dos plans de viatge per poder ser a la final de la Champions. El club, a través de la seva pàgina oficial, ofereix desplaçaments d’anada i de tornada a Torí per 58-69 euros amb autocar i 269 euros amb avió per als socis.

Aquests viatges són amb el preu més reduït possible per facilitar la presència de seguidors blaugrana en la gran cita. També hi ha l’opció de viatjar amb l’oferta del club si s’és penyista o aficionat; per als primers el cost de l’autocar oscil·la entre els 72-98 euros mentre que l’avió ascendeix 358 euros; per als segons el preu amb autocar és de 88-98 euros mentre que amb l’avió és de 410 euros.

Vols desorbitats

Tal és l’expectació que, més enllà del club, la companyia Vueling ha reforçat els viatges d’anada i tornada entre Barcelona i Torí amb tres vols, tot i que els preus no conviden a l’optimisme. Volar el mateix dia del partit costa entre 135 i 180 euros i la tornada l’endemà val entre 185 i 226.

En les mateixes dates de juny i el cap de setmana, un vol d’anada i tornada entre les capitals de Catalunya i Piemont costa 70 euros. Volar via Milà tampoc abarateix gaire el viatge, ja que al final, a l’haver d’afegir-hi tren o autocar, el cost del vol es semblant i a penes val la pena el sacrifici de l’escala.

Una altra prova de l’expectació provocada per la final és que ja pràcticament no queden hotels lliures al centre de Torí, cosa que es comprova visitant la pàgina oficial de Booking, amb el 98% de l’oferta hotelera a la capital piemontesa ja reservada. Els que no han sigut previsors ja no podran dormir a la ciutat tret que paguin xifres desorbitades, ja que per la final de la Champions es mantenen els preus astronòmics establerts amb motiu del festival d’Eurovisió.

No queden habitacions per sota dels 300 euros tot i que sí que és possible pernoctar per un centenar d’euros als afores de la ciutat, amb la consegüent dificultat del desplaçament nocturn de l’estadi a l’hotel o apartament escollit. En les mateixes dates de juny sí que és possible dormir a Torí a partir de 60 euros en un hotel de tres estrelles. En canvi, sí que queda encara alguna habitació privada, a través d’Airbnb, a preus assequibles a Torí i voltants.

Una (nova) cita amb la història

Notícies relacionades

El 16 de maig de 1979 és una data marcada per al barcelonisme perquè el Barça va aconseguir desplaçar 30.000 persones fins a Suïssa per a la final de la Recopa d’Europa, que els blaugranes es van emportar contra el Fortuna Düsseldorf. Com va passar fa més de 40 anys, més de 10.000 seguidors volen viure la primera Champions de l’equip femení amb públic a les grades. L’expectació és màxima per veure les futbolistes de Jonatan Giráldez aixecar el seu segon títol europeu, i després d’omplir el Camp Nou en les dues ocasions en què ha obert les portes per al públic, ara esperen convertir Torí en una olla a pressió.

Mentre Alexia, Aitana, Mariona, Patri i companyia fan història sobre el terreny de joc, a la grada l’expectació continua creixent per un equip obsessionat a mantenir l’excel·lència futbolística més enllà dels bons resultats collits. Les blaugranes disputen aquest cap de setmana el xoc de Lliga a l’Estadi Johan Cruyff contra l’Atlètic de Madrid, que tanca la Lliga, en el que serà l’últim partit abans de la gran cita europea. Una final, per cert, que es podrà seguir també amb les pantalles gegants que es col·locaran a Barcelona i a Mollet del Vallès, ciutat natal d’Alexia Putellas. Torí, el Barça i els aficionats tornen a tenir una cita amb la història.

Temes:

Champions Barça