55 gols amb l’RDA

Mor Joachim Streich, ‘el Gerd Müller de l’Alemanya Oriental’

  • L’exfutbolista ha mort als 71 anys d’edat després d’una llarga malaltia

Mor Joachim Streich, ‘el Gerd Müller de l’Alemanya Oriental’

peter Gercke

1
Es llegeix en minuts

L’exinternacional de l’Alemanya Oriental Joachim Streich, màxim golejador de la història de la República Democràtica Alemanya (RDA), va morir als 71 anys d’edat «d’una llarga malaltia», ha anunciat aquest dissabte el seu exclub de Magdeburg. Anomenat el «Gerd Müller de l’Est», en homenatge al prolífic jugador d’Alemanya de l’Oest que terroritzava les defenses de la mateixa època que ell, el davanter va marcar 55 gols en 102 partits per a la selecció de l’RDA i un total de 223 gols per a Magdeburg en 321 partits entre 1975 i 1985.

Notícies relacionades

«Joachim Streich viurà al cor de tots els membres del club i de tots els aficionats, i el record del nostre millor golejador serà conservat per sempre amb honor», va assenyalar el club alemany en un comunicat. Joachim Streich havia seguit una carrera d’entrenador, agafant les regnes del Magdeburg i de l’Eintracht Brunswick, després de la reunificació, en la segona divisió alemanya.

En el curs de la seva carrera de jugador, va guanyar tres vegades la copa nacional de l’RDA, dues vegades el títol de futbolista de l’any i quatre vegades la corona de màxim golejador. Amb l’RDA, Streich va guanyar també el bronze olímpic el 1972.

Temes:

Alemanya