Contracte fins al 2024

Hazard, el nou Bale del Reial Madrid

El belga té contracte amb el club blanc fins al juny del 2024, amb una fitxa de més de 22 milions bruts anuals. Ell i la seva dona, que aquests dies esperaven el cinquè fill, són feliços a Madrid.  

Hazard, el nou Bale del Reial Madrid

Oscar J. Barroso / AFP

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Queden tot just 90 dies perquè Gareth Bale es desvinculi del Reial Madrid. Una cosa que suposarà un alleujament per al club, en el terreny econòmic i l’esportiu. Llavors començarà un altre compte enrere, el dels més de dos anys que li queden a Eden Hazard al Santiago Bernabéu. Al Madrid, ja li han penjat al belga l’etiqueta de ser «el nou Bale». 

500 dies de baixa

Hazard, que acaba de passar pel quiròfan per retirar-li la placa d’osteosíntesi del peroné dret, acumula 14 lesions i més de 500 dies de baixa des de l’estiu del 2019. Aquest curs porta un gol i dues assistències en 880 minuts en 22 partits. Amb Ancelotti té un rol residual en una plantilla en què estava cridat a ser desequilibrant després de la sortida de Cristiano.

Malgrat això, el belga és una peça clau en el futur del Reial Madrid. En realitat, més que ell, el seu traspàs. El jugador, qualificat com «un fitxatge de Zidane», que es va entossudir en la seva contractació malgrat els informes que parlaven de la seva falta d’ètica de treball, de no rendir en els entrenaments i deixar-se portar al principi de temporada. Ancelotti l’ha relegat a un paper secundari per darrere Vinícius, Rodrygo i Asensio. Però Florentino continua sent pròxim al belga, perquè el Madrid necessita traspassar-lo aquest estiu. El club té tancada la contractació de Kylian Mbappé, a qui pagarà una quantitat que ronda els 50 milions bruts. Una xifra que sortiria d’estalviar-se els salaris de Bale (31,8) i Hazard (22,9). I afegint-hi l’adeu de Marcelo (15) i Isco (12,7), li permetrà lluitar pel fitxatge del davanter del Borussia, Erling Haaland. Però el Madrid s’ha trobat amb un problema que es repeteix. Igual que Bale ha espremut el seu contracte, Hazard no té previst sortir abans del juny del 2024, data en què finalitza la seva vinculació amb el club blanc.

Notícies relacionades

Eden i la seva dona, Natasha van Honacker, amb qui es va casar el 2012, esperaven el naixement imminent del cinquè fill per aquests dies. I la família està molt còmoda a Madrid, una ciutat que no tenen pensat abandonar fins que s’acabi el seu contracte. El germà petit d’Eden, Kylian, ho confirmava fa uns dies al diari Het Laatste Nieuws:_«Eden ja ha fet la seva carrera. Està bé on és, la seva família es troba bé a Madrid. Té contracte fins al 2024 i crec que esperarà fins aleshores per tornar-se a moure».

Casa nova

Hi ha un altre aspecte que confirma la intenció dels Hazard de seguir a Madrid. Eden va comprar a Alejandro Sanz la seva espectacular casa, per més d’11 milions d’euros, a l’exclusiva urbanització La Finca, a Pozuelo de Alarcón. Una propietat de 5.150 metres quadrats de terreny i 1.630 metres de vivenda, que compta amb spa, gimnàs, sala de cine, piscina interior, celler, pista de pàdel i domòtica. Una residència que es coneix amb el sobrenom de Black House per estar construïda amb pissarra negra. Hazard seguiria així l’exemple de Bale d’esprémer un contracte pel qual cobra aquesta temporada 441.960 euros per setmana, 1.767.840 al mes i 22.981.920 anuals. Un contracte que anirà in crescendo fins al 2024. La venda del belga és clau per pagar Mbappé i lluitar per Haaland. Però Hazard es perfila com el nou Bale i serà molt difícil de traspassar.