Eurolliga

El Reial Madrid cau contra l’Estrella Roja i aguditza la crisi

El conjunt blanc lluita fins al final a Belgrad, però acaba sucumbint després d’una altra mala tarda dels seus llançadors

El Reial Madrid cau contra l’Estrella Roja i aguditza la crisi
4
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid va millorar aquest dimarts l’actitud i va lluitar fins al final a Belgrad, però va acabar sumant una nova ensopegada que allarga la seva preocupant crisi de joc i resultats en la seva visita a l’Estrella Roja (65-62), contra el qual va acabar sucumbint, llastat per una altra mala tarda dels seus tiradors, que només van encertar nou dels 37 triples que van llançar (24%).

Els vint punts de Sergio Llull, que va tenir un últim llançament per forçar la pròrroga, i els onze i altres tants rebots de Walter Tavares no van ser suficients per recuperar el camí del triomf a un equip que va jugar a batzegades i, de nou, va baixar alarmantment la seva producció ofensiva.

Seguint amb la trajectòria mostrada en els anteriors compromisos, l’equip blanc va tornar a defraudar en la seva posada en escena a l’exhibir la mateixa línia erràtica en atac que li ha costat sis derrotes en les seves últimes nou actuacions. Un dia més, els seus tiradors es mostraven negats de cara al cèrcol, especialment des del triple, on només van encertar un dels seus nou intents en els primers deu minuts.

La millor notícia per als de Pablo Laso arribava darrere, on almenys els seus jugadors compensaven a còpia de lluita i una millor actitud el seu encallament en atac i dificultaven les escomeses d’un rival que tampoc semblava tenir la millor tarda.

Com que les defenses s’imposaven clarament als atacs, els punts arribaven amb comptagotes i, com a mal menor, els blancs equilibraven el marcador gràcies a l’encert de Guerschon Yabusele i Walter Tavares, màxims anotadors del seu equip al final d’un equilibrat primer quart que va acabar amb mínim avantatge local (16-15, min 10).

El partit va seguir sense amo durant diversos minuts. El Reial Madrid trobava a faltar més criteri als seus bases i s’entossudia a llançar des de la línia de 6,75 m, on els percentatges eren cada vegada més preocupants, especialment en el cas d’un Rudy Fernández que en va fallar cinc de seguits. Un parell d’encerts de Trey Thompkins i Llull van semblar donar aire al seu equip, tot i que només va ser un miratge.

L’Estrella Roja, que tampoc anava sobrat en llançament exterior, va preferir no abusar des de la llarga distància i, de la mà de Nikola Ivanovic, va recuperar el comandament a còpia d’una asfixiant pressió que va donar els seus fruits a l’aprofitar-se de diverses recuperacions resoltes amb veloços contraatacs. En els seus millors minuts fins aquell moment, van aconseguir capgirar el marcador després d’un parcial d’11-2 que reflectia l’encallament d’un equip espanyol que en cinc minuts va passar de guanyar per dos punts a veure’s set per sota a l’arribar al descans (35-28, min 20).

Amb 4/20 en triples (20%) i un 7/17 en llançaments de dos (41%) en els primers vint minuts, el Reial Madrid se’n va anar als vestidors amb molt marge de millora, tot i que almenys el desavantatge era assumible per poc que millorés els seus percentatges i minimitzés errors en la segona part.

I així va passar en la represa. Els visitants van semblar sortir més entonats i van escurçar l’electrònic ràpidament, tot i que van perdre Williams-Goss al fer-se un cop en un dit a la sortida d’un bloqueig i van tornar a tenir problemes des del perímetre, on amb sis noves fallades van continuar espatllant les seves estadístiques i, de passada, llastant les opcions de remuntada.

Els serbis, que van tenir fins a vuit punts d’avantatge, també patien per anotar, cosa que els blancs van aprofitar per anar acostant-se a còpia d’accions individuals fins a aconseguir situar-se a un sol punt deu minuts abans del final (43-42, min 30).

Quatre punts consecutius de Nikola Kalinic i un triple de Nate Wolters van alleujar la situació per a l’equip serbi en la represa. Responia com podia el Reial Madrid per mantenir-se a rebuf, tot i que es veia de nou minvat pels pèssims percentatges des de fora. Amb un preocupant 57-50 en contra, Pablo Laso es va veure obligat a parar el partit 3.50 minuts abans del final a la recerca de solucions a l’encallament dels seus homes.

La mesura va tenir efecte immediat amb un parcial de 0-6 després dels triples de Llull i Abalde, que van arribar quan més els necessitaven. De nou es van situar un punt per sota, tot i que tres faltes en atac consecutives van motivar l’enlairament definitiu dels de Dejan Radonjic després de sis punts seguits de Davidovac (63-56, min 38).

Quan tot semblava decidit, Llull va fer somiar el seu equip a l’encertar dos ràpids triples que van pujar el 63-62 al marcador 13 segons abans del final. El menorquí va tenir la bola per forçar la pròrroga en un llançament forçat, però no va encertar el cèrcol i el triomf es va quedar a la capital sèrbia.

Fitxa tècnica:

65 – Estrella Roja (16+19+8+22): Wolters (12), Hollins (5), Davidovac (13), Kalinic (8) i Kuzmic (1) –cinc inicial–, Lazarevic (-), Lazic (2), Mitrovic (-), Ivanovic (13), White (2) i Dobric (9).

62 – Reial Madrid (15+13+14+20): Wiliams-Goss (2), Abalde (5), Hanga (4), Yabusele (8) i Tavares (11) –quintet titular–, Heurtel (2), Rudy Fernández (-), Thompkins (6) Llull (20) i Poirier (4).

Notícies relacionades

Àrbitres: Mehdi Difallah, Elias Koromilas i Arturas Sukys. Van eliminar per faltes Trey Thompkins.

Incidències: Partit ajornat de la jornada 20 de l’Eurolliga de bàsquet disputat a l’Aleksandar Nikolic Hall de Belgrad.