Open d’Austràlia

Nadal - Medvedev: final Open Austràlia 2022, en directe

El tennista espanyol s'imposa a Medvedev després d'una remuntada èpica

Nadal - Medvedev: final Open Austràlia 2022, en directe

REUTERS/Loren Elliott

2
Es llegeix en minuts

El tennista espanyol Rafa Nadal té una cita amb la història, una més en la seva tremenda carrera, però aquesta vegada amb una envergadura encara més gran, quan aquest diumenge es mesuri (9:30/Eurosport) amb el rus Daniïl Medvédev a la final de l’Open d’Austràlia, amb l’opció de guanyar el seu 21è Grand Slam i deixar enrere Djokovic i Federer.

Nadal ho va tornar a fer, va ressorgir d’una lesió complicada, d’un llarga aturada sense jugar, per tornar a donar-se l’oportunitat de lluitar per un títol important. Ho ha fet aquestes setmanes a Melbourne, després de sis mesos sense competir i una intervenció en el peu que li va fer dubtar si tornaria a poder jugar a tennis, el seu ofici i passió.

Amb la dedicació del més gran dels pencaires i el cor de l’enamorat més platònic, el de Manacor va arribar a to a l’inici del 2022 per guanyar confiança i joc en cada partit fins a l’últim esglaó. Les de Denis Shapovalov i Matteo Berrettini van ser les seves victòries més exigents, per asseure’s ara al plat fort, un Medvédev que, si bé ha patit, sens dubte és un altre nivell.

El camí del rus potser era més complicat i va haver de suar en especial contra Félix Auger-Aliassime i Stefanos Tsitsipas, però el número dos del món torna a estar en una final de Grand Slam com la que va guanyar fa uns mesos al US Open. L’opció de repetir ‘gran’ i guanyar el segon del seu palmarès seguit també és històrica per a un Medvédev amb 10 anys menys que Nadal.

El rus ja li va espatllar el Grand Slam del 2021 a Novak Djokovic a Nova York i ara pot es pot ficar en un altre moment cabdal de la història del tennis amb Nadal de protagonista. Des que el 2005 va guanyar el seu primer Roland Garros, en aquesta carrera el de Manacor ha anat retallant amb Roger Federer i, després, aguantant l’assetjament de Nole, decidit el serbi en una baralla a l’olimp.

Notícies relacionades

Amb el suís coix per les seves operacions de genoll i el serbi fora de combat per la seva polèmica deportació d’Austràlia, Nadal s’ha guanyat l’opció de quedar-se sol a dalt de tot i trencar el triple empat amb el 21è. El balear jugarà la seva sisena final a Melbourne, un torneig esquiu i escenari de penúries físiques, a la recerca del segon títol després del que va guanyar el 2009.

En els duels directes, Nadal té un 3-1 a favor, i l’últim partit és per al rus, a la Copa de Mestres del 2020, però el més significatiu per a l’espanyol, la final de l’US Open del 2019. Medvédev té força, sacada i ho torna tot des del fons de la pista, i repeteix final a Austràlia com un autèntic perill. Nadal ho sap i, malgrat que tots el coneixen, sempre és capaç de més.