GRANADA – OSASUNA (0-2)

Osasuna pren impuls a costa d’un feble Granada

David García i Kike García certifiquen un clar triomf ‘rojillo’ a Los Cármenes (0-2) i fan saltar les alarmes dels nassarites, que encadenen quatre jornades seguides sense guanyar

3

Un notable Osasuna es va retrobar amb la victòria a domicili a LaLiga Santander set sortides després al vèncer aquest diumenge a l’estadi Nuevo Los Cármenes per 0-2 un fluix Granada, que enllaça quatre jornades seguides sense guanyar i continua perdent posicions en la classificació.

Després d’una primera part de més domini visitant i poques ocasions de gol, Osasuna es va avançar en el minut 64 amb un gol de David García en un córner i va sentenciar el duel Kike García en el minut 89.

L’equip ‘rojillo’ va dominar amb claredat el partit en els 25 minuts inicials, i fins i tot va obligar el tècnic local Robert Moreno a variar el seu dibuix per equilibrar el xoc, una cosa que van aconseguir els blanc-i-vermells amb el pas dels minuts després de posar Álex Collado a jugar més per dins.

Abans del quart d’hora ja va poder avançar-se Osasuna amb dues bones ocasions de Jon Moncayola, una en la qual va xutar malament malgrat estar en franca posició per marcar i una altra en la qual sí que va marcar, tot i que l’aragonès Jaime Latre va anul·lar el gol per un fora de joc previ, molt just, del croat Ante Budimir.

[if IE 9]>

L’atacant balcànic també va poder avançar als seus en una mesurada centrada de Rubén García que no va arribar a rematar per centímetres.

L’única, tot i que molt clara, ocasió del Granada en el primer temps la va tenir a les seves botes Antonio Puertas, que no va ser capaç de superar en el mà a mà un Sergio Herrera que va rebutjar la pilota amb el cap.

Als locals també els van anul·lar un gol per fora de joc, en aquest cas molt clar, de Germán Sánchez abans que enviés la pilota a la xarxa el colombià Luis Suárez.

L’Osasuna va tornar a començar millor el segon temps i de nou van ser els ‘rojillos’ els que van estar a prop de marcar amb un cop de cap de Budimir a les mans del portuguès Luis Maximiano.

També va perdonar poc després el serbi Darko Brasanac, mentre que en l’àrea contrària va ser providencial Juan Cruz per evitar el gol d’Antonio Puertas en l’única ocasió del Granada en el segon temps.

A pilota aturada va arribar el 0-1 d’un insistent Osasuna, que es va avançar en el minut 64 amb un sensacional cop de cap de David García en un córner botat per Rubén García.

No hi va haver reacció del Granada i sí una clara opció per al 0-2 de l’argentí Luis Ezequiel ‘Chimy’ Àvila, que va firmar una gran acció individual que no va poder coronar amb el gol a l’evitar-ho Maximiano.

El porter lusità va sostenir en el partit un equip local sense gràcia i sense idees amb una altra bona parada, en aquest cas davant Kike García poc abans que Lucas Torró i el mateix Kike García tampoc finalitzessin bé un parell de contraatacs visitants.

En la següent ja no van perdonar els visitants, que van liquidar el xoc en el minut 89 amb un gol de Kike García, que va rematar a porteria buida una bona jugada entre Darko i Nacho Vidal, que va exercir d’assistent en el 0-2.

Fitxa tècnica:

0 – Granada: Maximiamo; Víctor Díaz (Quini, m.71), Germán, Raúl Torrente, Escudero (Bacca, m.81); Montoro (Machís, m.71), Luis Milla, Antonio Puertas, Álex Collado (Gonalons, m.46); Luis Suárez i Jorge Molina.

2 – Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal, David García, Juan Cruz, Manu Sánchez; Torró (Oier, m.87), Darko, Moncayola, Rubén García (Kike Barja, m.94); Chimy Ávila (Javi Martínez, m.75) i Budimir (Kike García, m.75).

Gols: 0-1, m. 64: David García. 0-2, m.89: Kike García.

Àrbitre: Jaime Latre (C. Aragones). Va mostrar cartolina groga als visitants Nacho Vidal (m.26) i Darko (m.66).

Incidències: Partit corresponent a la jornada 22 de LaLiga Santander disputat a l’estadi Nuevo Los Cármenes davant 12.475 espectadors, complint la normativa actual vigent per la sisena onada de coronavirus que només permet el 75 per cent de l’aforament de la instal·lació. Abans de l’inici es va guardar un minut de silenci per les recents morts de Paco Gento, exentrenador del Granada, i de Jacob Azafrani ‘Jaco’, exjugador de l’equip nassarita.