Lliga: Reial Madrid-Elx (2-2)

Militão rescata un empat sofert per al Reial Madrid

Els blancs perdien 0-2 en el minut 76, però un penal assenyalat pel VAR i un cop de cap de Militão en el descompte salven els blancs d’encaixar la seva primera derrota al Bernabéu.

@realmadrid

3
Fermín de la Calle

El Reial Madrid va rescatar un empat en el descompte en un partit boig en el qual es van assenyalar tres penals, se’n van llançar dos i se’n va fallar un. Un partit en el qual l’Elx guanyava 0-2 a un quart d’hora i un duel en el qual els d’Ancelotti van tornar a patir de valent davant un Elx amb molta personalitat i un jugador excel·lent, el seu davanter Lucas Boyé.

Partit estrany al Bernabéu. Per començar per l’horari de sobretaula, poc habitual a Chamartín, que va començar homenatjant merescudament Paco Gento. Llegenda que va fer gran els blancs a Europa i a Espanya batent rècords de títols. Testimoni privilegiat de tot va ser l’Elx, equip que ja va complicar als d’Ancelotti dijous passat la Copa. Rival de bon peu, ordre i jugadors notables en les dues àrees amb el seu porter Badía i, sobretot, el seu davanter Lucas Boyé.

Penal fallat

El Reial Madrid va cuinar a foc lent el partit amb Hazard a l’onze. Va dominar, va crear, va arribar... però no va encertar. Badía estava encertat a la porteria i en atac Boyé no es va arrugar amb Militão i Alaba. La deriva convidava a pensar en un triomf local, especialment quan el col·legiat va assenyalar penal sobre Vinicius passada la mitja hora de partit. Però Benzema el va tirar fora i Ancelotti va torçar el gest. Molt més quan 10 minuts més tard Fidel va regalar una centrada deliciosa a l’àrea madridista que Boyé va despenjar amb un cop de cap a la xarxa. Es complicava la tarda davant un adversari polit i punxant.

La segona meitat va començar amb l’Elx tocant i fent molt ample el camp per a centrecampistes que no saben pressionar com Modric, Kroos o un intranscendent Hazard. Més estrany va ser encara el que va passar al minut 50, quan l’àrbitre va donar un ensurt monumental als il·licitans a l’assenyalar un penal surrealista sobre el belga. No obstant, el VAR li va obrir els ulls i se’n va desdir per a tranquil·litat visitant. La tarda continuava torta. Especialment quan Benzema es va dirigir a la banqueta i va demanar el canvi amb problemes musculars. Carletto se’n lamentava a la banda.

Va inocular el tècnic italià més agressivitat als seus amb un canvi d’esquema, del 4-3-3 al 4-2-3-1, amb Rodrygo i Vinicius d’extrems i Hazard per darrere de Jovic. A 20 minuts del final els blancs assetjaven l’Elx, però no acumulaven ni una trista rematada entre els tres pals en la segona part. De fet la primera rematada a porta va ser de Boyé en el 72, però Courtois era al lloc. Degotaven els minuts i la impaciència consumia la grada i els madridistes, més densos que de costum. Sense futbol s’aferraven a l’èpica.

Milla, gol i penal

Llavors Boyé va sortir d’un regat i va servir a l’esquerra, on Pere Milla va rebre per creuar ras i batre Courtois. La tarda es complicava definitivament per al Madrid davant un Elx que no guanyava els blancs des de 1978. Però quatre minuts després un córner ensopegava al braç de Milla, una cosa que va delatar el VAR i De Burgos va convertir en penal que, aquesta vegada sí, el Madrid va rendibilitzar anotant la pena màxima. El Madrid se’n va anar a dalt amb tot i Militão va pescar una centrada en el descompte per empatar un partit complicadíssim.