Olimpisme

Espanya anirà als Jocs d’hivern de Pequín 2022 amb 14 esportistes

Queralt Castellet apunta a ser l’abanderada, una decisió que el COE anunciarà dimarts vinent

Espanya anirà als Jocs d’hivern de Pequín 2022 amb 14 esportistes

Olympics

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Permanent del Comitè Olímpic Espanyol s’ha reunit aquest divendres de manera extraordinària per videoconferència per aprovar, per delegació del Comitè Executiu i la Junta de Federacions Olímpiques, la llista definitiva dels 14 esportistes que representaran Espanya en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022. 

 El nom de l’abanderat es decidirà dimarts vinent, 25 de gener, en el primer Comitè Executiu d’aquest 2022. La principal candidata sembla la ‘rider’ vallesana Queralt Castellet, que acudirà als seus cinquens Jocs Olímpics a Pequín, i que repetiria després de ser-ho ja als Jocs de Vancouver el 2010.

La Reial Federació Espanyola d’Esports de Gel estarà representada per cinc esportistes. Ander Mirambell participarà als seus quarts Jocs Olímpics en la modalitat de tobogan. Laura Barquero i Marco Zandron debutaran en una cita olímpica i es convertiran en el primer duo espanyol a participar en uns Jocs Olímpics en la modalitat de parelles de patinatge artístic. I Adrián Díaz i Olivia Smart s’estrenaran junts en una competició olímpica, i seran la parella que competirà en la modalitat de dansa de patinatge artístic.  

Notícies relacionades

Per la seva part, la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern acudirà a Pequín 2022 representada per nou esportistes. En esquí alpí hi haurà Adur Etxezarreta, que participarà en descens i supergegant, Joaquim Salarich, que ho farà en eslàlom, i Nuria Pau, en eslàlom gegant. En ‘freestyle’, tant en la modalitat de ‘slopestyle’ com en la de ‘big air’, competiran Javier Lliso i Thibault Magnin. I en esquí de fons participaran Imanol Rojo en ‘skiathlon’ 15 km + 15 km, 15 km clàssic i 50 km amb sortida en massa, i Jaume Pueyo en esprint. Finalment, Lucas Eguibar i Queralt Castellet seran els representants espanyols en ‘snowboard’. El donostiarra participarà en la modalitat de ‘snowboardcross’, mentre que la catalana ho farà en ‘halfpipe’.  

Aquesta llista de participació podria tenir alguna modificació fins al dia 24 de gener, per la reassignació de places, en què es podria ampliar el nombre d’atletes que formaria l’equip olímpic espanyol a la capital xinesa.