Fitur exigeix certificat o antígens

La Comunitat de Madrid anuncia que Djokovic «haurà de vacunar-se» per jugar el Mutua Open

El conseller Ruiz Escudero remarca la necessitat de respectar les normes, encara que admet que el número 1 del món seria un gran reclam per al torneig

La Comunitat de Madrid anuncia que Djokovic «haurà de vacunar-se» per jugar el Mutua Open
1
Es llegeix en minuts

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha remarcat aquest dimarts que Novak Djokovic, número u del món, pot ser un reclam per al Mutua Madrid Open, però ha demanat ser «molt clars» sobre la necessitat de respectar les normes per incidir en què el tennista serbi haurà d’estar vacunat si vol disputar el torneig madrileny.

En aquesta línia, ha incidit en la necessitat de complir les normes i ha recordat que, igual que en els tornejos de tennis, a la Comunitat també es compleixen les normes en altres esdeveniments com la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que exigirà certificat de vacunació o test d’antígens als assistents.

Reclam per a Madrid

«No dubto del reclam que pugui ser per a aquest torneig, però reitero que haurà de venir vacunat perquè pugui competir, lògicament», ha remarcat el màxim responsable de la Sanitat madrilenya en unes declaracions a la premsa després d’un acte a l’Hospital de l’Henares, a Coslada, on ha presentat la nova videoconsulta mèdica a través de la Targeta Sanitària Virtual.

El conseller madrileny s’ha referit així a les paraules de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, que ha afirmat que Djokovic seria «un gran reclam» per al torneig que se celebrarà del 26 d’abril al 8 de maig a Madrid, ja que continua sent el número u tot i el que ha passat a Austràlia i que França ja hagi avançat que no podrà participar en el Roland Garros.

Notícies relacionades

«Jo no dubto de la qualitat tennística de Novak Djokovic, perquè això està prou contrastat, però sí que des del punt de vista sanitari si no està vacunat no podrà participar en un torneig a Madrid, ja que les normes estan per complir-les i les han de complir totes les persones que vinguin a disputar aquest torneig», ha remarcat Ruiz Escudero.

«El que li ha passat a Austràlia ha sigut per no complir les normes i ha sigut deportat. Jo crec que en aquest sentit cal ser molt clars i insisteixo que les normes estan perquè tots les compleixin de manera similar», ha posat èmfasi el conseller després de la decisió d’Austràlia d’expulsar el tennista per no complir el requisit d’estar vacunat contra la covid-19.