La Copa del Rei

El somni periquito de la Copa s’esfuma amb una altra actuació grisa

• L’equip blanc-i-blau cau a vuitens davant un solvent Mallorca. El gol de Javi Puado va ser insuficient després dels gols de Kubo i Abdón Prats.

ATEINZA /EFE

2

Un any més, l’Espanyol es va acomiadar de la Copa sense l’opció d’arribar a somiar seriosament amb una cosa gran. Aquells títols del 2000 i el 2006 s’ubiquen ja en un escenari massa llunyà. El Mallorca era la prova per situar-se entre els vuit aspirants al títol, i el conjunt periquito va ser incapaç de superar-la (2-1). Va tornar aquesta clàssica imatge d’impotència que sol acompanyar l’equip fora de casa, i el pas als quarts es va esfumar sense remei.

Vicente Moreno no es va guardar cap carta i va alinear a l’onze Diego López i Darder, acabats de recuperar de la covid. La seva importància va quedar de manifest en l’anterior ensopegada dels blanc-i-blaus, que van ser superats per l’Elx a Cornellà en un dels pitjors partits del curs. El tècnic no volia repetir fiasco i va apostar per un onze de gala, amb l’entrada de Dimata com a principal novetat. El belga va acompanyar Raúl de Tomás en atac, però l’aposta no va funcionar. Només va durar 45 minuts. Melendo el va suplir en el descans.

Duel de tècnics

Els duels entre el Mallorca i l’Espanyol sempre venen acompanyats de polèmica en els últims temps. No hi ajuda gaire la tensa relació entre els seus entrenadors, que es van saludar fredament després d’un intercanvi de retrets en la prèvia.

Vicente visitava de nou l’illa, on va viure moments fantàstics i va portar l’equip balear de Segona B a Primera en tot just dos anys. També va viure un descens abans de sortir de manera volcànica cap a l’Espanyol. En aquesta Lliga, els periquitos ja havien caigut a Son Moix, i aquest dissabte es va repetir la història en una decepció més dels blanc-i-blaus fora de casa. Res de nou sota el sol.

Cinc minuts de VAR

Un obús d’RDT per sobre del travesser va ser la primera bona ocasió d’un Espanyol que es va rebre poc després una clatelladaamb el preciós gol de falta de Kubo (m. 33). Diego va arribar a tocar la pilota en el xut del japonès, però va ser insuficient. L’equip periquito va buscar la reacció amb Melendo ja damunt la gespa en la segona part, i De Tomás va tornar a acariciar el gol amb un altre xut ajustat. El Mallorca va tornar a tenir més fortuna i va fer el segon en un córner perfectament rematat de cap per Prats.

Quedava poc més de mitja hora per evitar la decepció i Javi Puado va trobar el camí de l’èxit després d’una falta servida per Pedrosa. El VAR va trigar cinc minuts a validar el gol anul·lat inicialment per fora de joc mentre els jugadors del Mallorca increpaven l’àrbitre al considerar que la falta s’havia llançat abans de sentir-se el seu xiulet. Va ser una espera interminable amb final feliç per als periquitos.

Ocasió final de Wu Lei

S’esperava una estampida final de l’Espanyol amb Wu Lei com a última bala. Però mai va arribar el gol. Ni tan sols en els sis minuts de temps afegit, que només van servir per quedar-se amb 10 per l’expulsió de Pedrosa. El punta xinès, tan negat com de costum, va malbaratar l’última oportunitat d’un Espanyol al qual només li queda pensar en la Lliga.