Lliga: Reial Madrid-València (4-1)

Vinícius, Benzema i l’àrbitre i golegen el València

Hernández Hernández va assenyalar com a penal una piscina vergonyosa de Casemiro, que podia haver sigut expulsat uns minuts abans. Benzema el va transformar, obrint el marcador, i el brasiler va sentenciar el duel amb dos gols més.

@realmadrid

3
Fermín de la Calle

Merescuda victòria madridista que quedarà entelada per l’enrenou generat pel penal que es va inventar Hernández Hernández, decisiu perquè va permetre els blancs obrir el marcador. Més enllà d’això, Modric va tornar a evidenciar el seu majestuós moment de joc, Vinícius va ratificar que segueix en estat de gràcia i Benzema continua afegint marques al seu revòlver. Els d’Ancelotti són inaccessibles quan es col·loquen per davant i mantenen la velocitat de creuer al capdavant de la taula.

S’acosta el clàssic de la Supercopa al calendari i Ancelotti no va amagar les seves cartes després del daltabaix contra el Getafe. Contra el València va apostar pel seu onze clàssic, amb Lucas al lateral per Carvajal, per obrir el camp buscant generar espais per dins i desequilibrar amb l’associació de Modric, Vinícius i Benzema. Però el València va deixar l’autobús a Mestalla i va proposar un partit de futbol directe amb sortides ràpides de Guedes, Gayà i Musah. Anada i tornada i solidaritat per dins per frenar Kroos i el croat.

Militao i Guedes van intercanviar ocasions abans del quart d’hora. El Reial Madrid començava a inclinar el partit cap a la porteria de Cillessen, però els de Bordalás desplegaven estampides que a més van penalitzar un Casemiro amonestat des de l’inici per anar sempre al límit. Una protesta fora de lloc del brasiler a l’àrbitre a la mitja hora va poder enviar-lo al vestidor, però és més fàcil expulsar un jugador de l’Elx o el Cadis un d’un equip gran. Serveixi d’exemple que el Reial Madrid és l’únic equip de la Lliga sense expulsats. Casemiro és molt lluny de ser la seva millor versió.

Piscina.

Un xut de Modric al travesser va ser el pròleg del penal inversemblant que l’àrbitre va regalar precisament a Casemiro, que es va deixar caure astutament dins l’àrea valencianista i Hernández Hernández li va comprar la piscina. Gol de Benzema, tan merescut per l’empenta blanca com injust per la forma com es va aconseguir. Al descans s’arribava amb l’1-0 per aquest penal que va enfadar molt l’equip xe.  Fins al punt que el seu compte de Twitter va penjar un tuit tan vergonyós com el penal, en què es podia llegir: «Els robatoris a Madrid comencen a ser una cosa repetitiva. @lacasadepapel».

La segona part va arrencar sense canvis, però amb una decoració diferent. El València va haver de fer un pas endavant i el Reial Madrid es va acomodar en bloc baix per esperar els valencianistes i sortir a la contra. En una, en el minut 51, Benzema es va associar amb Vinícius i el brasiler va aprofitar la falta de contundència de Diakhaby per, amb molta astúcia, rematar a gol i encarrilar la victòria.

El partit va quedar sentenciat a l’hora de joc. Kroos va robar una pilota a Musah en la sortida, va servir a Asensio i el rebuig del seu xut per part de Cillesen el va rematar de cap a gol sobre la línia Vinícius. El brasiler sentenciava el duel i Bordalás apostava per sortir dignament del Bernabéu amb els canvis. Un gol de Guedes, al rematar un penal que havia fallat per una agafada clamorosa de Mendy, semblava maquillar la derrota valencianista. Però Benzema va convertir el triomf en golejada amb un últim gol en el minut 97. Els visitants assenyalaran Hernández Hernández, però el Madrid va ser molt millor.

FITXA: REIAL MADRID 4 - VALÈNCIA 1