El Girona liquida un Primera a la Copa

• Un gol de Juncà fa justícia, ja que el bloc de Míchel hauria pogut golejar l’Osasuna

GIRONA FC

3

Aquest divendres el Girona serà al bombo del sorteig dels vuitens de final de la Copa del Rei. L’equip de Míchel creix a velocitat de creuer i fins i tot ja es permet jugar de tu a tu, guanyar i eliminar un Primera com l’Osasuna. Aquest dijous a Montilivi la diferència de categoria no s’ha vist enlloc i, de fet, el Girona va poder golejar els navarresos sobretot si Nahuel Bustos no hagués marrat totes les ocasions que ha tingut. Al final ha valgut el gol matiner de Juncà (1-0)

Que el Girona ha sortit a buscar el gol, la victòria i la classificació des del xiulet inicial, ho proven els dos córners que ja havia forçat l’equip abans del minut cinc, o l’1-0 de Juncà, pletòric, en el sisè. Els locals han aprofitat un desajust defensiu de l’Osasuna i la pilota de Bueno en l’espai l’ha aprofitat el lateral de Riumors després de fer un control magnífic, entrar en l’àrea i afusellar Juan Pérez amb l’esquerra. El marcador a favor ha impulsat encara més els de Míchel, que no concedien res en defensa (s’ha vist poc Chimy Ávila), i que sabien sortir de l’intent de pressió avançada que proposava l’equip navarrès amb solvència. A la mitja hora Bustos va poder fer el 2-0 però l’acció, que va acabar en gol, ja havia sigut invalidada prèviament per fora de joc. En aquesta ronda de la Copa encara no hi ha VAR. I el videoarbitratge també podria haver canviat el signe d’una altra jugada polèmica abans del descans: Kebé, un dels millors, se n’ha anat com ha volgut per la línia de fons després d’una passada de Juncà i ha rebut una entrada d’Oier que l’àrbitre no ha entès com a penal. Abans del descans l’Osasuna ha fet un pas endavant i en la primera aparició de Chimy Ávila, entre Juan Carlos i el pal han avortat l’empat. L’ocasió dels navarresos va ser molt clara, en una bona contra generada després d’una falta lateral a favor del Girona a l’altra porteria.

Bustos, desesperant

Una jugada brillant de Baena, filtrant la pilota perquè arribés a Bustos, sol a l’àrea, ha sigut el primer avís del Girona a la segona part. Però l’argentí ha fet el més difícil: embolicar-se. Immediatament després, una falta servida per Baena la va rematar de cap Santi Bueno a gol però l’acció es va invalidar per fora de joc. No hi ha hagut treva en aquest inici del segon temps: Torres ha enviat fora una falta perillosa en el minut 54 molt a prop del vèrtex de l’àrea. I Bustos ha tornat a desesperar l’afició errant un gol claríssim, però claríssim, només havia d’empènyer la pilota, després d’una passada de Baena per la banda dreta, que arribava en el minut 60. El Girona ha donat entrada a Samu i Aleix, pel desesperant Bustos i Pol Lozano. I ha continuat buscant la sentència, perquè tot i que per joc no hi havia color, el marcador era curt i el resultat, incert. L’Osasuna ha arribat als últims deu minuts fent un pas endavant, coincidint amb l’entrada de Budimir i Nacho Vidal. El Girona, en canvi, no arribava amb tanta facilitat a l’àrea rival. Juan Carlos ha posat una mà salvadora per enviar a córner un xut de Budimir. Es tractava de resistir. I s’ha aconseguit. El cap de setmana del 15-16 de gener, en la ronda de vuitens, un altre Primera vindrà a Montilivi.

Girona: Juan Carlos; Santi Bueno, Juanpe (Bernardo, min. 46), Biel Farrés, Calavera, Juncà (Jairo, min. 72), Kebé, Pol Lozano (Aleix Garcia, min. 65), Artero, Borja García (Baena, min. 46) i Nahuel Bustos (Samu Sáiz, min. 65).

Osasuna: Juan Pérez; Ramalho, Unai García, Juan Cruz, Manu Sánchez; Jaume Grau (Moncayola, min. 66), Oier (Kike García, min. 66), Javi Martínez (Nacho Vidal, min. 76), Roberto Torres (Budimir, min. 76), Kike Barja (Rubén García, min. 66) i Chimy Ávila.