Sainz es perd al Dakar i cedeix dues hores

  • Al-Attiyah surt com a triomfador en la primera gran etapa de navegació de la prova, que es cobra les opcions de Peterhansel

Sainz es perd al Dakar i cedeix dues hores

Gigi Soldano / AFP7

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

 El qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota) no va dubtar en la navegació, la que va fer que els espanyols Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi) es perdessin, i es va imposar també el segon dia de competició de cotxes al Dakar, avantatjant ja en la general en 12 minuts i 44 segons el seu principal perseguidor, el francès Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme). Sainz va cedir més de 2 hores.

Dels candidats a la victòria, només el gal, al costat del seu copilot, el belga Fabian Lurquin, van saber respondre al domini del qatarià un primer dia de competició real en què el sisè punt de control, als 280 quilòmetres dels 334 cronometrats, va causar estralls primer en motos i més tard en cotxes.

Notícies relacionades

El sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) va acabar tercer l’etapa a 32 minuts i 43 segons del seu company Al-Attiyah. Nani Roma va ser el primer espanyol, 18è, a una hora i 18 minuts.

Peterhansel trenca la suspensió

Amb aquests tres pilots ja a la meta, Sainz i Cruz continuaven buscant el punt de control. Al final la pèrdua va ser de 2 hores, 7 minuts i 7 segons. Mal dia per a Audi ja que que el seu company, el francès Stéphane Peterhansel, va dir adeu a totes les seves opcions després de trencar la suspensió posterior del cotxe en el quilòmetre 153.