Les cites de l’any

Calendari d’esports del 2022

Calendari d’esports del 2022
3
Es llegeix en minuts
Ramon Curto
Ramon Curto

Infografista

Especialista en gràfics de Motor. Presentacions, animacions i il·lustracions

ver +
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pandèmia va obligar a posposar fins al 2021 els Jocs Olímpics de Tòquio i l’Eurocopa, entre moltes altres grans competicions. Si el coronavirus no ho impedeix, el 2022 es presenta carregat de grans cites esportives, des dels Jocs d’hivern fins al Mundial, que es trasllada a desembre per combatre els rigors climàtics de Qatar.

Jocs Olímpics d’hivern

Pequín torna a acollir uns Jocs. 14 anys després dels d’estiu, serà la seu dels d’hivern del 4 al 20 de febrer. La catalana Queralt Castellet i el donostiarra Lucas Eguibar són les grans esperances espanyoles. L’‘snowboarder’ basc, que el 2021 es va coronar campió del món de ‘boardercross’, busca el podi després que l’accident del seu germà i la mort del seu tècnic trunquessin la seva preparació olímpica el 2014 i el 2018.

Bàsquet

El Barça de Sarunas Jasikevicius intentarà defensar la corona de Lliga i Copa i conquistar la tercera Eurolliga del club el 29 de maig. Espanya, bronze en l’últim Mundial, espera repetir podi en el d’Austràlia en el primer torneig sense Laia Palau, que va deixar la selecció després de 20 anys.

Atletisme

La pandèmia va impedir l’Europeu i el Mundial en pista coberta del 2020 i el Mundial del 2021, per la qual cosa el 2022 coincidiran les tres grans cites. Una triple oportunitat per a Ana Peleteiro, bronze en triple salt a Tòquio, i Eusebio Cáceres, que es va quedar a tres centímetres del podi olímpic en salt de llargada.

Ciclisme

L’eslovè Primoz Roglicbuscará la seva quarta Vuelta seguida i intentarà evitar que el seu compatriota Tadej Pogacar encadeni el seu tercer Tour. La ronda francesa tindrà per primera vegada una prova femenina.

Handbol

Raúl Entrerríos, que com a capità va aixecar l’última Champions del Barça i les dues últimes corones europees d’Espanya, veurà des de la barrera com sense ell els seus excompanys intenten revalidar els seus ceptres continentals. I la selecció femenina, després d’arribar aquest desembre a semifinals de l’últim Mundial, buscarà tornar a lluitar per les medalles en l’Europeu.

Mundial de futbol a Qatar

Messi buscarà el Mundial que tant anhela a Qatar, on Luis Enrique mirarà de ratificar, amb mig Barça com a base, les bones sensacions deixades el 2021, on va arribar a la final de la Lliga de Nacions i les semifinals de l’Eurocopa.

Futbol

Xavi espera que, amb l’arribada del nou any i els nous fitxatges, el Barça pugui redreçar el rumb, començant per la Supercopa a l’Aràbia Saudita. Mentre l’equip masculí ja ha dit adeu a la Champions, el femení és el gran favorit per tornar a conquistar-la. Alexia Putellas, capitana blaugrana i de la selecció espanyola, també aspira a aixecar la corona continental en l’Europeu.

Tennis

El 2022 hauria de ser l’any que resolgui el triple empat a 20 Grand Slams entre Federer, Djokovic i Nadal. I també l’any de la confirmació de les dues estrelles emergents del tennis espanyol: Paula Badosa i Carlos Alcaraz.

Golf

Després d’aconseguir conquistar el 2021 l’Open dels EUA, el basc John Rahm vol continuar sumant ‘majors’ per continuar com a número 1 del món.

F-1

Després de la trepidant i controvertida última volta que va posar fi al regnat de Lewis Hamiliton, Max Verstappen començarà la defensa del seu títol a Bahrain el 18 de març. El circ de l’F1 passarà per Montmeló dos mesos després.

Motociclisme

Notícies relacionades

¿Seguirà Pedro Acosta, flamant campió del món de Moto3, arrasant en el seu salt Moto2? ¿Tornarà Marc Márquez a la seva millor versió amb el canvi d’any? Les respostes, a partir del 6 de març a Qatar.

Poliesportiu

Carlos Sainz buscarà un nou Dakar amb un cotxe elèctric i competirà amb Laia Sanz, que canvia la moto pel cotxe. I la selecció espanyola de futbol sala, que ha guanyat cinc dels últims set Europeus, intentarà recuperar el tron perdut el 2018 en la pròrroga contra Portugal.

Temes:

Futbol