Plans de Florentino

El Madrid es vol treure pes de sobre al mercat: Bale, Hazard, Isco...

  • El gal·lès, el malagueny i Marcelo acaben contracte al juny. El Madrid pretén estalviar-se el pagament de les fitxes que li queda per pagar. Hazard, Jovic i Ceballos també són al mercat per fer caixa, tot i que no hi ha ofertes que compleixin les expectatives blanques.

El Madrid es vol treure pes de sobre al mercat: Bale, Hazard, Isco...

@realmadrid

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Florentino Pérez sembla que ha après del que un dia li va dir Masssimo Moratti, que va gastar més de mil milions d’euros durant la seva estada en la presidència de l’Inter de Milà: «Al gener el dolent surt car i el bo no està en venda». 

Potser això explica la posició dels blancs en aquest mercat d’hivern, al qual arriben sense urgències ni necessitats i amb la intenció de descarregar pes. El Reial Madrid ha posat al mercat pesos pesants de la primera plantilla com Gareth Bale, Eden Hazard, Isco, Marcelo, Dani Ceballos i Jovic. 

Cansats de Bale

El president i Carlo Ancelotti s’han cansat de l’actitud de Bale, que ha prioritzat la selecció de Gal·les al Madrid fins al punt d’acudir tocat a una convocatòria de la selecció i tornar-ne lesionat. Carletto ha informat al club que no compta amb el futbolista per la seva falta de compromís, ja que la decisió de Bale d’acudir amb Gal·les sense jugar un minut no ha assentat bé al vestuari.

El problema és que Gareth cobra 30 milions bruts aquesta temporada, en una fitxa que creixia any a any fins aquest juny, en el qual quedarà lliure. El Madrid busca en la Premier algú que «piqui» i estigui disposat a pagar la meitat de la fitxa del gal·lès aquesta temporada.

Però no hi ha ofertes per Bale, que al Reial Madrid s’ha convertit en un jubilat d’or més preocupat pel golf que pel futbol, per això Zidane el va arraconar. Ancelotti li ha donat una oportunitat, però Gareth ha confirmat el que ja se sabia: Gal·les, golf, Reial Madrid. Per aquest ordre. 

El problema amb Hazard és diferent. Eden mai li ha agradat a Florentino. De fet, va renunciar a fitxar-lo en les dues ocasions prèvies que van tenir els blancs, però Zidane va insistir tant després d’encadenar les tres Champions que el president no va tenir més remei que tancar el seu traspàs. Ni Pérez ni el seu equip apostaven per ell perquè els informes que arribaven del Chelsea eren concloents.

Sempre arriba amb sobrepès a la pretemporada i fins al març no es posa en forma. I la realitat és que va arribar amb deu quilos de més i ha encadenat lesions per la mala forma en què es troba. A això se suma la indolència del belga en els entrenaments, que ha cridat l’atenció dels seus companys i ha esgotat algú tan mesurat com Ancelotti. El tècnic al novembre ja va informar al club que no era un jugador imprescindible pel seu escàs nivell d’implicació. 

Isco, ni a fora ni a dins

Isco ha confirmat les pitjors expectatives. Fa dues temporades que és un jugador residual, que arrossega una baixa forma alarmant i suma una actitud que l’ha fet enfrontar-se a Zidane i a Ancelotti. La insolència a Davide, fill del tècnic i segon del Madrid, ha acabat condemnant el malagueny, que ha deixat de ser un actiu de club fa anys. Preferit del president al seu dia, avui és «una patata calenta al vestidor», com ha advertit algun company seu. 

Notícies relacionades

S’hi afegeixen Marcelo, en una etapa crepuscular que ha fet que ni tan solsCarletto compti amb ell; un Jovic que no suma per molt que en els últims partits hagi estat millor, i un Dani Ceballos que no se n’anirà per menys de 15 milions d’euros. El Madrid en demanava 17, el Betis en donava 10, però els blancs no el regalaran per més que el futbolista hagi demanat tornar al Villamarín. 

El Reial Madrid no perdria patrimoni futbolístic amb la sortida dels sis jugadors, però sí que alliberaria massa salarial. Al juny deixaran de ser jugadors blancs Bale (30 milions), Marcelo (15) i Isco (12,7). Ja ells pretenen sumar Hazard (23), Jovic (9) i Ceballos (7,7). Florentino podria estalviar-se 50 milions en aquest mercat d’hivern si col·loqués amb èxit tots aquests descarts amb què no compta Ancelotti per a la recta definitiva de la temporada.