MAI VA PERDRE QUATRE PARTITS SEGUITS

Simeone compleix 10 anys en l’Atlètic amb els seus pitjors números

  • El conjunt matalasser és l’equip que més ha empitjorat l’últim any ja que, després de les 18 primeres jornades de la passada Lliga, tenia 18 punts més que ara

  • L’equip del ‘Cholo’ mai havia encaixat 53 gols en un mateix any i mai havia patit 14 derrotes en l’any natural, tot i que la seva situació no corre perill

Simeone compleix 10 anys en l’Atlètic amb els seus pitjors números

JORGE GUERRERO / AFP

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El campió està de capa caiguda, està en caiguda lliure, just quan avui, precisament avui, es compleixen 10 anys de l’arribada de Diego Pablo Simeone, el ‘Cholo’, a la banqueta del club matalasser. Partit a partit, Simeone ha convertit el ‘Pupas’ en un dels clubs més importants del món i al seu equip en un autèntic mal de queixals per a qualsevol rival.

Però després de la derrota encaixada ahir al Nuevo Los Cármenes de Granada el conjunt matalasser travessa la pitjor ratxa de la dècada prodigiosa de Simeone, que, tot just acabar el partit, va culpar les desatencions i els detalls de la quarta derrota consecutiva en Lliga, cosa que mai havia passat abans en l’‘era cholista’, ja que per trobar una ratxa tan negativa ens hem de remuntar a la campanya de Quique Sánchez Flores, en la temporada 2010-11.

«Només hi ha una manera de remuntar, que és treballar més que mai i, en aquest sentit, sé que tant jo com els meus assessors i futbolistes ho farem des de ¡ja!, ja que aquest ha sigut sempre el nostre estil i, des del primer dia que vaig arribar a l’Atlètic, treballem amb la mateixa intensitat i passió», va comentar a Movistar TV Simeone tot just acabar el partit de Granada.

Pèssima defensa

L’Atlètic (i això sí que és terrible i molt simptomàtic) és l’equip que més ha empitjorat en els últims 12 mesos, l’últim any, d’una Lliga a l’altra. Després de la jornada 18 del campionat passat, l’equip de Simeone, que acabaria proclamant-se campió, sumava 47 punts, és a dir, 18 més que en aquests moments, quan ja ha jugat 18 partits de Lliga. Però no només això, l’Atlètic mai, en la dècada del ‘Cholo’, havia encaixat tants gols com ara, que en porta 53: 47 (2012), 37 (2013), 49 (2014), 35 (2015), 36 (2016),41 (2017), 43 (2018), 40 (2019) i 37 (2020).

Però n’hi ha més, segons dades subministrades per l’estadístic de la COPE, Pedro Martín, l’Atlètic no perdia tants partits (14) en un mateix any (2021), dels 51 que ha jugat, havent guanyat 25 i empatat els altres 12. I, per descomptat, mai havia estat a 14 punts del líder a l’acabar la primera volta.

Koke, optimista

Notícies relacionades

Tothom sap que aquesta nefasta ratxa, inèdita a l’‘era Simeone’, no farà trontollar ¡ni de bon tros! el seu enorme prestigi a l’Atlètic, d’on només se n’anirà quan ell ho decideixi. La tesi que el ‘Cholo’ «mai serà acomiadat del Wanda Metropolitano» és un cant a haver convertit els blanc-i-vermells en un dels clubs més poderosos d’Europa.

«Només ens falta la sort que hem tingut fins ara, res més. Totes les altres coses, feina, intensitat, dedicació, passió, futbol, ocasions, defensa, continuen sent igual que sempre», va comentar el capità Koke al final del partit de Granada. «Ara, com diu el míster, estem perdent partits que no mereixem com abans, potser, guanyàvem partits que no mereixíem guanyar. Tornen a arribar les victòries, segur, perquè l’equip està intentant-ho i s’ho mereix en cada partit».