Futbol italià

La Guàrdia de Finança registra la seu de l’Inter pel cas de compravenda de jugadors

  • Investigacions que apunten a un possible frau fiscal que també involucren el Juventus

La Guàrdia de Finança registra la seu de l’Inter pel cas de compravenda de jugadors
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia de Finança (policia d’assumptes fiscals) va registrar aquest dimarts la seu de l’Inter de Milà per aconseguir documents sobre la compravenda de futbolistes realitzada en les temporades 2017-2018 i 2018-2019, en l’àmbit d’unes investigacions sobre un possible frau fiscal començades fa algunes setmanes, que també involucren el Juventus.

«FC Internazionale Milano confirma que va entregar els documents sol·licitats referits a la venda d’alguns jugadors realitzada en les temporades 2017/2018 i 2018/2019»,en va informar el club milanès. La policia d’assumptes fiscals va intervenir per ordre de la Fiscalia de Milà, per comprovar que no hi havia irregularitats i l’Inter va defensar que «els balanços del club es van realitzar respectant els més rigorosos principis de comptabilitat».

Cap membre de l’Inter de Milà forma part dels investigats i, de moment, només es tracta d’investigacions preliminars.

El Juventus registrat per la policia fiscal

El 27 de novembre passat, la seu del Juventus va ser escorcollada pels agents de la policia fiscal, que van accedir amb l’ordre d’obtenir documentació relativa als comptes del període 2019-2021 i van recollir informació sobre la compravenda de jugadors i sobre la formació dels pressupostos.

Notícies relacionades

Hi ha més de 280 milions de guanys de capital vinculats amb la compravenda de jugadors que es consideren poc clars. Entre els investigats hi ha la cúpula directiva del Juventus: des del president, Andrea Agnelli, el vicepresident, el txec Pavel Nedved, fins i tot l’anterior director esportiu, Fabio Paratici, ara al Tottenham.

El Juventus, la cotització del qual a la Borsa de Valors de Milà s’ha vist afectada en aquell moment per la investigació, s’ha mostrat disposat a col·laborar amb els investigadors i ha defensat que va actuar respectant les regles vigents.

Temes:

Frau fiscal