CIMERA DE LA FIFA

El Mundial biennal generaria ingressos de 4.400 milions

  • El canvi de format també generaria, segons la FIFA, dos milions de llocs de treball addicionals

El Mundial biennal generaria ingressos de 4.400 milions

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració del Mundial cada dos anys suposaria un augment del PIB de més de 180.000 milions de dòlars en un cicle de 16 anys i contribuiria a crear gairebé dos milions de llocs de treball permanents addicionals, segons un informe independent presentat aquest dilluns per la FIFA.

Al costat d’aquest document elaborat per OpenEconomics, la FIFA també va remetre a les federacions en la cimera mundial que celebra sobre el futur del futbol un altre estudi de la consultora Nielsen, que indica que la competició biennal afegiria 4.400 milions de dòlars aproximadament als ingressos en un cicle de quatre anys.

De 7.000 a 11.400

Després d’avaluar les implicacions financeres dels canvis plantejats per la FIFA, a petició de la mateixa per fer una avaluació comercial independent, aquest destaca igualment l’augment de 7.000 a 11.400 milions de dòlars de l’ingressat per entrades, drets de premsa i en patrocini a incrementar el nombre de seleccions participants a 48.

Notícies relacionades

La decisió sobre la celebració del Mundial cada dos anys tindrà lloc més endavant en un congrés del màxim organisme del futbol. «Es prendrà el temps que es necessiti per prendre la decisió que els mundials siguin cada dos anys. Hi ha vots en contra, però també molts a favor», va assegurar el president Gianni Infantino.

La proposta compta amb el suport de la majoria de les 211 associacions (s’especula que votarien a favor més de 160), però té l’oposició de la UEFA i la Conmebol. «Potser la UEFA està en contra perquè no havia vist els números econòmics que s’han presentat avui. A més, hem modificat el calendari tenint en compte el comentari de les associacions europees que no volien jugar tot en un mes», va afegir el mandatari.

Temes:

FIFA