Les Guerreres perden la batalla pel bronze contra Dinamarca al Mundial d’handbol

Pau Barrena / AFP

1
José María Expósito

La Guerreres s’han quedat sense podi. La selecció espanyola ha perdut aquest diumenge la batalla pel bronze al Mundial d’handbol contra una Dinamarca que no ha donat opció (35-28). La selecció de José Ignacio Prades s’acomiada sense medalla del seu Mundial, però amb unes semifinals molt meritòries per a un equip en reconstrucció, des de la mateixa banqueta.

Després de la plata aconseguida al Mundial del 2019, al Japó, la quarta plaça obtinguda en aquesta edició pot semblar un pas enrere. Tancar el torneig, fins al divendres immaculat per a les Guerreres, amb dues derrotes ha sigut un desengany per a la selecció i per a l’afició congregada al Palau d’Esports de Granollers, però aquesta ‘medalla de xocolata’ ha de llegir-se com la consolidació de la selecció entre l’elit fins i tot estant en ple relleu generacional.

La il·lusió pel bronze es va esfumar aviat. Si divendres Espanya va resistir l’envit de la totpoderosa Noruega fins al descans, al qual es va arribar amb empat, i sense deixar-se anar en cap moment, Dinamarca se li va entravessar abans a les Guerreres. Les escandinaves van trepitjar l’accelerador a la meitat de la primera part (del 10-10 al 14-10) i se’n van anar al descans amb tres gols d’avantatge (13-16).

La falta d’efectivitat de les Guerreres, frenades per una gran Toft sota pals (elegida MVP del partit), va seguir després del descans. Cinc minuts va tardar Shandy Barbosa a moure l’electrònic espanyol, i la distància va anar creixent gràcies a l’eficàcia d’Iversen i Burgaard, autora de set gols, cinc a la segona meitat.