L’NBA, L’NFL I L’NHL, EN ALERTA

L’esport dels EUA conté l’alè per la covid

  • Els casos es disparen a les grans lligues nord-americanes

  • El blaugrana Hayes i els madridistes Laso i Heurtel, baixes a l’Eurolliga

L’esport dels EUA conté l’alè per la covid

Sport

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El futbol no és l’únic esport que està patint els estralls de la sisena onada de la covid. Als EUA, amb el ‘soccer’ i el beisbol de vacances fins al febrer i el març, les altres tres grans lligues estan intentant esquivar també com poden el creixent nombre de positius: a l’NFL s’han detectat aquesta setmana 37 positius, la xifra mes alta aquest 2021, un més que els diagnosticats en la primera quinzena de desembre a l’NBA, mentre que 25 jugadors de l’NHL estan allunyats de les pistes de gel.

El panorama no és gens encoratjador a l’NFL. Els positius es concentren en els Kansas City Chiefs, els Chicago Bears, els Atlanta Falcons, els Detroit Lions, els Los Angeles Rams, els Minnesota Vikings, els New York Giants, els Washington Football Team i els Cleveland Browns. El comissionat Roger Goodell nega de moment que s’hagi de suspendre el partit de dissabte entre els Browns i els Las Vegas Raiders malgrat que Cleveland té una desena de jugadors afectats pel protocol de coronavirus. «Confiem que amb els canvis i adaptacions en els nostres protocols podrem jugar el partit», apunta Goodell. A l’NFL, els dilluns se sotmeten a prova els vacunats mentre que els no vacunats fan tests diaris. L’Associació de Jugadors (NFLPA) pressiona perquè es faci proves diàries tothom, sense importar la pauta de vacunació.

Aquest any, 140 sobre el gel

En aquest sentit, l’NHL ja ha anunciat que enduriran les restriccions per evitar que continuïn creixent els casos: des que va començar la temporada ja hi ha hagut 140 jugadors en protocol covid i avui dia n’hi ha 25. El brot més alarmant ha sigut el dels Calgary Flames, amb 27 aïllats, 7 jugadors. De moment ja ha hagut d’ajornar quatre partits, igual que també es va posposar l’enfrontament entre els Minnesota Wild i els Carolina Hurricanes per quatre positius en aquest últim equip.

Els tests de l’NHL ja ha detectat el primer cas de la variant òmicron, igual que ha passat a l’NBA. L’equip més afectat a les pistes de bàsquet americanes són els Chicago Bulls, que tenen fins a 10 jugadors de baixa per covid. Una plaga de baixes que els ha portat a ajornar els partits d’aquesta setmana contra els Detroit Pistons i els Toronto Raptors. Aquest últim equip es va imposar dimecres en la pròrroga a uns Brooklyn Nets que només van poder jugar amb vuit jugadors (el mínim fixat per l’NBA per disputar un partit). James Harden, una de les estrelles de la competició, és una de les set baixes que acumulen els Nets. Sense comptar Kyre Irving, que segueix apartat de la franquícia per la seva negativa a vacunar-se.

Notícies relacionades

Giannis Antetokounmpo, MVP de les últimes finals, ha entrat també en la llista de baixes per covid mentre creix en la competició la por que l’evolució de la pandèmia pugui posar en risc els partits de Nadal. Actualment hi ha una quinzena de franquícies amb algun jugador aïllat per covid.

Baixes al Barça i el Madrid

A l’Eurolliga de bàsquet, el Barça i el Madrid han patit aquesta setmana baixes de pes. Dimarts el conjunt blanc va anunciar que Pablo Laso i Thomas Heurtel havien donat positiu en un test fet en la prèvia al partit contra l’Alba de Berlín, per la qual cosa es van perdre el matx i també el d’aquest dijous contra l’Armani Milà. El Barça tampoc ha pogut comptar avui contra el Panathinaikos amb Nigel Hayes. L’aler havia sigut l’MVP de l’últim partit a la pista de l’Estrella Roja, on va ser felicitat per Nole Djokovic, que continua sense revelar si s’ha vacunat.