Escàndol al Barça

Laporta nega que conegués les denúncies d’abusos contra Benaiges abans de contractar-lo

  • El president del club assegura que estan recopilant informació abans de pronunciar-se oficialment

  • Avisa de conseqüències contra els qui vinculin el club amb «tota aquesta qüestió»

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat que «si hagués sabut» les denúncies per abusos sexuals contra l’excoordinador del futbol de base del Barça Albert Benaiges en una escola de Barcelona, el club no l’hauria contractat.

«És obvi que si arribem a saber tot el que està sortint, no l’haguéssim contractat», ha afirmat el president de l’entitat en declaracions als mitjans de comunicació a Pamplona, on aquest diumenge el primer equip de futbol s’enfronta a l’Osasuna.

La investigació, que ha destapat el diari ‘Ara’, s’ha obert arran de les denúncies presentades a diverses comissaries dels Mossos d’Esquadra per víctimes dels presumptes abusos sexuals de l’exentrenador quan aquest exercia de professor d’educació física a l’Escola Barcelona, del barri barceloní de les Corts.

Recopilant informació

Laporta ha assenyalat que el club està recopilant «tota la informació que està sortint» sobre el cas per «pronunciar-se oficialment».

«Aquest senyor es va desvincular del club per motius personals. Se’l va contractar pel talent que té per detectar jugadors i avaluar el talent futbolístic dels jugadors joves», ha manifestat.

En aquest sentit, el president ha afirmat que amb «qui pretengui implicar en tota aquesta qüestió el FC Barcelona, el club reaccionarà amb tota la contundència».

Un referent

Nascut a Mèxic el 1955, Benaiges va ser considerat com un dels referents en la formació de jugadors del futbol de base del FC Barcelona durant més de dues dècades.

Notícies relacionades

Amb l’arribada de Joan Laporta a la presidència el mes d’abril passat, va tornar al FC Barcelona com a coordinador del futbol de base després de la seva sortida del club el 2011 per treballar a Dubai.

Després d’aquesta etapa, va firmar pel Chivas mexicà, on va estar tres mesos, per posteriorment treballar a la República Dominicana i el Japó.