Handbol

Espanya afronta carregada de confiança la fase decisiva del Mundial

La selecció femenina de Prades, que va passar ronda amb ple de triomfs, obre la ‘main round’ amb el Japó

Espanya afronta carregada de confiança la fase decisiva del Mundial

RFEBM

1
Es llegeix en minuts

Espanya iniciarà aquest dimecres, davant el Japó (20.30 hores, Teledeporte), la seva participació en la segona fase del Mundial femení d’handbol, a Torrevella (Alacant) després de superar la fase preliminar amb un ple de victòries (Argentina, Xina, Àustria), que li permet arrossegar quatre punts vitals a la ‘main round’ importantíssims en el seu objectiu de classificar-se per als quarts de final.

«L’equip ha deixat molt bones sensacions en tots els partits de la primera fase, ha mostrat un bon to defensiu i això és una cosa fonamental perquè si la defensa funciona i la porteria aporta, tenim garanties perquè l’equip pugui continuar creixent», assenyala el seleccionador José Ignacio Prades.

En aquest sentit, el preparador espanyol va advertir de la importància d’«arrencar amb bon peu» una segona fase, en la qual les ‘Guerreres’ a més del Japó es mesuraran amb les seleccions de Croàcia i el Brasil. «Sabem que ara ens venen tres autèntiques finals, però l’equip està amb molta il·lusió i amb moltes ganes de continuar creixent, per a la qual cosa serà fonamental arrencar amb bon peu aquest dimecres davant el Japó», va dir el seleccionador espanyol.

Notícies relacionades

El combinat asiàtic serà el primer obstacle a superar al camí cap als quarts de final, que es jugaran a Granollers. En aquesta fase prèvia a les eliminatòries, les ’Guerreres’ es creuaran amb els rivals provinents del Grup G: Japó, Croàcia i Brasil, en aquest ordre.

«El Japó té un estil de joc extremadament ràpid, no ja en les transicions com estem acostumades a veure en altres seleccions, sinó en els moviments en l’atac posicional, per la qual cosa haurem d’estar molt, molt atentes en defensa, perquè són jugadores a qui per les seves característiques costa molt defensar», va advertir la central espanyola Silvia Arderius.