NBA

Ricky Rubio: «Pensar on jugaré l’any que ve em treu del present»

El jugador espanyol té «un bonic record» de la seva etapa a Utah

Ricky Rubio: «Pensar on jugaré l’any que ve em treu del present»
3
Es llegeix en minuts

Ricky Rubio va remarcar aquest diumenge que la seva meta als Cleveland Cavaliers és disfrutar de la seva funció en aquest equip i de l’avui sense donar voltes a possibles traspassos o plans de futur.

«Pensar on jugaré l’any que ve em treu del present, que és disfrutar del que estic fent ara», va dir als mitjans després de la derrota dels Cavaliers contra els Utah Jazz (108-109).

«I no és un tòpic sinó un estil de vida. Sempre pensem el que hi ha en el futur, però estic jugant en un equip que semblava que no estava a les travesses d’estar en ‘play-off’ i ara tenim un rècord de victòries i derrotes en positiu», va argumentar.

Convertits en un dels equips de moda a l’NBA, els Cavaliers van acariciar aquest diumenge una remuntada heroica però van caure pels pèls contra els Jazz després de quatre victòries consecutives.

Rubio va ser crucial en la recuperació dels Cavaliers en l’últim quart i va brillar amb 15 punts (6 d’11 en llançaments), 4 rebots, 2 assistències, un robatori i un tap en 31 minuts sortint de la banqueta.

Els de Cleveland (13-11) tenen una plantilla farcida de talent jove, però han sorprès en l’inici d’aquest curs per ser un equip molt ben treballat, competitiu i capaç de guanyar a qualsevol camp.

Nouvingut a Cleveland aquesta temporada, Rubio va destacar que, en partits com el d’avui, els Cavaliers han desplegat un bàsquet molt bo i «molt bonic de veure».

L’espanyol va dir que ha estat «tantes vegades en rumors» del mercat de fitxatges que, fins que no passa alguna cosa de veritat, no s’ho creu ni l’hi dedica temps.

«¿Per què no disfrutar i quan arribi el moment ja decidirem?», es va preguntar.

Rubio es va mostrar molt satisfet amb el seu paper de «sisè home amb molt pes» dins dels Cavaliers i de poder exercir de mestre de Darius Garland, que avui ha enlluernat amb 31 punts i que va tenir un triple final per haver donat la victòria al conjunt local.

«Cada un té la seva funció i tots l’hem acceptat. La meva és una mica diferent del que estava acostumat en la meva carrera a l’NBA, però estic molt còmode i molt content», va assenyalar abans d’argumentar que Garland té nivell d’‘all-star’.

D’altra banda, el base va parlar sobre Marc Gasol, que acaba de començar la seva etapa a la LEB Or –segona divisió d’Espanya– com a jugador amb el Girona Basket, l’equip del qual és pivot i també el president.

«Estic molt content de veure’l feliç com a persona [...] Veure feliç un amic és el que un vol», va assenyalar a l’emfatitzar la importància que aquest projecte es basa en la relació de carinyo que existeix entre Gasol i la ciutat de Girona.

Piropos del seu exentrenador

Rubio es va retrobar aquest diumenge amb els Utah Jazz, l’equip en què va jugar del 2017 al 2019, i el seu exentrenador, Quin Snyder, no va estalviar piropos per a l’espanyol com un veterà ideal per guiar un equip en ascens.

«Amb Ricky pots saber com és com persona només veient com juga», va dir el tècnic dels Jazz abans del partit.

«Particularment, amb un equip jove i amb nois talentosos que estan millorant i aprenent les seves habilitats per liderar, Ricky és únic», va afegir.

Snyder va afirmar que tant Rubio com Kevin Love, un altre veterà destacat dels Cavaliers, «s’enorgulleixen i disfruten de donar oportunitats als seus companys d’equip».

Notícies relacionades

Després del partit, Rubio va dir que té «un bonic record» de la seva etapa a Utah, on va compartir vestidor amb jugadors que segueixen allà com Donovan Mitchell o Rudy Gobert.

«Amb aquest equip mantinc molta relació i hi tinc molts amics. Em van tractar molt bé i m’ho vaig passar molt bé aquells dos anys que hi vaig estar», va assegurar.